Българската коледна елха в Чикаго

В началото на декември Общинският административен център на Мария Папас в Даун Таун – Чикаго отново се преобрази от красивата, празнична,  „гора” – 90-те коледни елхи, които го украсиха. Всяка от тези елхи представя дадена общност в нашия интернационален град и ще стои на най-видното място в Чикаго чак до януари 2010 година. И отново със своята оригиналност и атрактивност впечатляваше нашата, българска, елха.

И отново със своята оригиналност и атрактивност впечатляваше нашата, българска, елха.При откриването обилие от сладкиши, торти и напитки допълни празничното настроение. Мария Папас, известна не само като „най-богатата жена”, управляваща данъците на най-голямата община, но и изключително артистична дама, която на тези тържества сама играе хора и танцува, пее и свири на пиано Тя е превърнала офиса си още и в картинна галерия.Общинският административен център на Мария Папас в Даун Таун – Чикаго отново се преобрази от красивата, празнична, „гора” – 90-те коледни елхи.
 На Дядо Коледа ще му бъде трудно да обикаля с големия чувал, натъпкан с подаръците, из това място. Но ще му бъде много приятно. Вместо да препуска с шейната си по цялата планета – тук сякаш му е събран целият свят на едно място – от Чикаго до Сидни и от Хелзинки до Рио де Жанейро!

Почти всеки от присъствуващите поиска и си направи снимки с неуморимата Мария и коледните елхи – символизиращи как общностите от различни страни по света могат да живеят в мир и обич помежду си – заедно!
Накрая Папас и гостите и затанцуваха и полка с най-малките танцьори от полския фолклорен ансамбъл, дошли специално от Бостън.
Нашата елха, спонсорирана от Българо-американския център за културно наследство, и тази година бе украсена по традиционния начин за България – само с натурална декорация като гирлянди от пуканки, шишарки и сухи плодове. На тържеството бе и Генералният консул на Република България в Чикаго – г-н Валентин Дончев.

„Старт Чикаго”

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...