Алвес: Играчите на Барселона са отговорни за напускането на Гуардиола (футбол)

Централният защитник на „каталунците” Дани Алвес смята, че той и неговите съотборници са основната причина бившият мениджър на клуба Пеп Гуардиола да напусне „Камп Ноу”.
29-годишният бразилски национал вярва, че бившият старши-треньор на Барселона е напуснал клуба, защото играчите са „спрели да изпълняват нарежданията му”.

Само за четири години 41-годишният испански стратег стана най-успешният треньор в клубната история на „каталунците”, но в края на изминалия сезон той взе сензационното решение да напусне „Камп Ноу”, противно на много футболни прогнози за Примера Дивисион.

Според Алвес причината за това решение са именно той и неговите съотборници. По този повод бразилският бранител заяви пред „Le Buteur”:
„Пеп каза, че ще напусне само тогава, когато вече спрем да изпълняваме неговите нареждания.”
„Ние не се представихме на терена, така както той би искал и това е причината всички играчи да се чувстват отговорни за неговото напускане.” 

Относно разликите между неговият съотборник в Барса Лионел Меси и сънародника му Неймар, Алвес допълни:
„Разликата между Меси и Неймар е, че Меси играе в Европа, докато Неймар е все още в Бразилия. За да продължи да се развива Неймар трябва да премине в европейски отбор, за предпочитане Барселона.”

В следващият кръг от шампионата Барса посреща Сарагоса у дома, като се очаква двата отбора да предложат зрелищен футбол на живо от „Камп Ноу”.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...