Футбол: Педро Родригес е поредния контузен в Барселона

Нападателят на световния и европейски клубен шампион Педро Родригес е поредния контузен играч в състава на Пеп Гуардиола. Педро е получил разтежение на двуглавия бедрен мускул на левия крак.
След направените медицински тестове стана ясно, че Педро ще бъде извън терените за период от десетина дни. Това означава, че той със сигурност ще пропусне мачовете от Ла Лига срещу Бетис и Малага, както и първия мач от сблъсъка с Реал Мадрид за Купата на краля.

Последните футболни резултати на Барса са колебливи. Шампионите на страната победиха само с 2:1 Осасуна за Купата на краля и завършиха наравно с Еспаньол в мач от Ла Лига предната неделя. Педро влезе като резерва тогава, но не успя да помогне на тима си да стигне до победата.

Очаква се Педро отново да се появи на терена за реванша срещу Реал Мадрид за Купата на краля, който ще се проведе на 25-ти януари на „Камп Ноу”. Педро е с 12 мача през сезона за Барса, в които е отбелязал едва едно точно попадение.

След контузията на Педро, Пеп Гуардиола остана с 15 налични футболисти от 21 играча, с които започна сезона. Давид Вия, Ибрахим Афелай и Андреу Фонтас са с тежки контузии и се очаква да отсъстват дълго от игрището.

Бразилският защитник Максуел вече не е играч на каталунците, след като премина в редиците на френския ПСЖ. Полузащитникът Сейду Кейта е с националния отбор на Мали, който ще участва в турнира за Купата на африканските нации.

Въпреки проблемите със състава в момента, повечето футболни прогнози сочат, че Барселона остава сред основните претенденти за краен успех и в трите турнира, които участва, а именно Шампионската лига, Примера Дивисион и Купата на краля на Испания.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...