Запознайте се с Кори и off road състезанията

Запознайте се с най новия член при състезанията с камиони: състезателката по черни пътища (off road) – Кори Уелър (Corry Weller)!

Corry Weller

От тази година Световните серии за състезания с камиони (Meritor Champ Truck Series) отново са факт. Все още е много рано да се говори за прогнози при крайното класиране. Борбата между отборите и индивидуалните участници е още в ранна фаза.

Сред тази надпревара е и състезателката Кори Уелър, която наскоро завърши едно от ралитата в сериите. Нейното представяне беше силно и запомнящо се, и амбициите й са да продължи с възможно най много участия до края на годината.

Тя дели свободното си време между състезанията с камиони по черни пътища (off road) и нейния основен бизнес – управлението на авторемонтна работилница в Чандлър, Аризона.

Corry Weller - winnerКори  има опит в състезанията с бъгита тип “UTV”, като се състезава за отбора на “Optima Batteries”- същият този отбор, за който тя се състезава и в Champ-Truck сериите. Нейното пътуване през май до Уилоус, Калифорния беше не само първото й състезание с голям камион (Big Rig), но и първото й шофиране на такъв. Преминала е  „съкратен курс“ както се изразява, за управлението на състезателният камион „Фрейтлайнер“, с който е участвувала в ралито.

„ Аз имам опит с „къси“ скоростти – казва тя – първият ден се занимавах само с това да усетя разликата от това как работят дизеловият камион и неговите скорости. Има много тънкостти за това как да синхронизираш намаляването и увеличаването на оборотите с превключването на предавките.“

Кори очевидно много бързо схваща всички тези тънкости след като се класира трета и спечелва първо място в едно от всичките шест състезания, в които участвува. В главното състезание “Podium Race”, носещо точки за класирането, тя става трета. Макар че не може да акумулира нужните точки за да вземе крайната победа в шампионата, дължащо се на нейното късно включване, то спечелените точки ще отидат в общите на тима на “Optima” и ще допринесат за крайното класиране.

Кори не е сигурна какво точно ще бъде нейното участие в състезанията до края на годината, но това което се подготвя в Портланд през октомври, със сигурност е влязло в нейните планове.     „ Има много страхотни места където никога не съм се състезавала и ще се опитам да съм на разположение за тях.“- казва тя.

Да й пожелаем успех!

Чанита ПауноваЧанита Паунова

„България Сега”, Чикаго

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...