Гигантска икономическа криза през октомври 2015 г.

Това прогнозират двама финансови анализатори, пише washingtonsblog.com.
Двама популярни автори на финансови прогнози твърдят, че практически всички правителства по света ще бъдат пометени от гигантска икономическа криза през първата седмица на октомври 2015 г.

икономическа криза

Известният, но противоречив анализатор Martin Armstrong, прогнозира точно срива от 1987 г., растежа на японския пазар, както и много други събития на пазара … с разлика само от ден или два. Поради това много експерти на пазара смятат, че Армстронг е един от най-добрите.
(От друга страна, той бе вкаран в затвора за 11 години по обвинения в обида, измама и създаване на финансовата пирамида – “схемата на Понци” . Поддръжниците му обаче твърдят, че правителството го е хвърлило в затвора по измислени обвинения, за да го принуди да разкрие програмата за прогнози, създадена от него).
Армстронг прогнозира, че през годините правителствата по света ще изпаднат в криза на неплатежоспособност и липса на доверие, като се започне от октомври тази година.
По-специално Armstrong прогнозира, че големият цикъл ще започне към 1 октомври 2015 г., когато доверието на инвеститорите ще бъде прехвърлено от публичния сектор и правителствата към частния сектор.
За разлика от други пазарни спекуланти, които прогнозират, че фондовият пазар е на път да се срине, Армстронг казва, че огромни капитали ще излязат от облигациите и евро в американски ценни книжа. По този начин, той прогнозира огромен “бичи пазар” на щатските борси.

Edelson Втори е дългогодишен привърженик на теорията на циклите. Edelson е голям фен на Армстронг и също е изучавал десетилетия данните на Фонда за изследване на циклите (Foundation for the Study of Cycles).
Edelson предсказва най-голямата финансова криза в историята, включително разпадането на платежоспособността на правителствата, към 7 октомври 2015 г. Това означава същата седмица според прогнозите на Армстронг. Това ще се случи, когато Европейският съюз се разпадне.
Edelson счита, че огромни инвестиции ще потекат от еврозоната към Съединените щати, вдигайки американските акции (за разлика от Армстронг, Edelson смята, че американските облигации все още ще са печеливши). Той смята, че Япония ще бъде следващата в “домино-ефекта” … и че по подразбиране Япония също ще насърчава инвестициите в САЩ като сигурно убежище.
С други думи, както Армстронг, така и Edelson вярват, че фондовият пазар в САЩ ще расте бързо, а другите ще се рушат.
Ясно е обаче, както вярват и двамата, че световният “домино колапс” все пак ще срути Съединените щати и Америка в крайна сметка ще обяви фалит по дълговете си и също ще “изгори” във финансовата криза.

Дали са прави Армстронг и Edelson или грешат?
Не трябва да чакаме дълго, за да видим сбъдването или не на тези публични прогнози.

Уточнение: Няколко души посочиха, че Армстронг не предсказва, че кризата ще се усети още на 1 октомври 2015 г., а по-скоро прогнозира, че 1 октомври е важна повратна точка, а финансовата криза на правителствата ще се усети месеци по-късно.

You may also like...