Светът днес се люлее под сянката на оръжията

Има хора по света, има хора до нас и покрай нас, които  хвърлят семена в браздите и от него правят хляба, с който се храним. Но светът не знае техните имена и не вижда добрите им очи, защото тях телевизиите не снимат и вестниците не ги пишат по страниците си.
Има хора, които създават лекарства или строят нашите къщи, които учат децата ни и се грижат да бъде чиста водата ни, която пием. Но ние на знаем техните имена и не сме виждали лицата им,  защото за тях няма място в умовете ни, парализирани от непосилното бреме да печелим пари, по какъвто и да е начин, за да преживеем…

Има хора, които все още потвръждават с делата си, че човек е създаден от ръката на Бога и носи в себе си частица от Ботга…
Но дойдоха дни, в които сатанинското започва да взима превес… И страшното е, че днес  дяволът  подменя с отрова разума в главите на много и много доскоро нормални и добри хора… Новините, телевизиите, книгите, филмите, посланията към нас и дори разговорите ни, вече са пълни със страх и противоречия, с омраза към врагове, които се създават явно или тайно по план и с конкретни цели.  Навсякъде въздухът ехти от  врагове, грабежи, оръжия, убийства и катастрофи, междуособни войни между близки и братя, сънародници, поколения, между съседи, живяли мирно дълги години заедно, едните очернят другите като чудовища, другите им го връщат двойно… И не знаем вродено ли е или такива някой иска да направи народите за да властва над тях… Дори чисти и безгрешни деца се превръщат в убийци или стават жертви на своите приятелчета  в  детските игри…

Guns and the bible

Светът днес живее под сянката на оръжията и като че няма сила, която да го спре от алчността и грабежа, и още по-често – от  ОТЧАЯНИЕТО, което кара нещастните и обезверени хора да озверяват, да търсят „истината” в куршумите, вместо в доброто и Бога…
От алчните и жестоките, от античовеците, се учат младите и незрели главици на децата, които попиват злокобните послания на търговците на грехове и смърт.

Затова бих искал да Ви споделя какво се казва в Библията за мечовете на смъртта и хората, които ги насочват срещу ближния…
В един от Библейските псалми четем, че  блажен е оня човек, който не се събира с нечестивци, не върви по пътя в бъдещето си с грешници, „ … а в закона на Господа е волята му, и върху Неговия закон той размишлява денем и нощем”

За Библията се казва: „Да не се отделя от устата ти тая Книга на закона, но се поучавай от нея дене и ноще, за да изпълняваш всичко, написано в нея. Тогава ти ще имаш сполука в пътищата си и ще постъпваш благоразумно.”

В Библията  пише, че човек трябва да бъде твърд и храбър и да не се страхува, защото „… Господ Бог е с тебе навред, където и да идеш”. И още: „Защото Господ знае пътя на праведните, а пътя на нечестивците  ще погине”.

Ние трябва да помним, че една от Десетте Божи Заповеди гласи: „Не убивай!” А оръжието е инструмент за убийство и който го обича, значи вече е готов в сърцето си да убива.  Да, ако в една страна има закони и почтени пазители на реда, има съд и институции, които се грижат за хората, ако хората в тази страна и по света живеят и работят разумно за своя живот и бедеще, ако не кроят планове да заграбят наготово от някои други, и най-важното – ако се въоръжът не с с взрив и куршуми, а с Божествения дух и любов към Ближния, масовата истерия по заграбване с помощта на силата и оръжието ще изтлее…

Иска ми се да Ви разкажа за едно духовно усилие на християните от Южна Америка. Знаем, че в Западното полукълбо са пристрастени към оръжието и в много и много домове има оръжие, което волно или неволно влиза в действие и там стават много убийства  с гърмящите цеви… Там върви с успех апела „Замени оръжието в твоя дом за Библия”. Посочва се, че всяко едно от наличните оръжия е убило или ранило поне един човек. Библията не само, че не убива, но и учи хората да не убиват, да бъдат добри  едни към други.  „Оръжието носи смърт, Библията носи живот. И  Библията е толкова мощна, че човек може да я използва като оръжие – оръжие, което дава живот в изобилие, прониква в най-дълбоката същност на човека и променя живота”, пише в манифеста на тази хуманна акция. И още: „Силата на Божието Слово и свидетелствата на хората, чийто живот е бил променен под негово въздействие, е гаранция, че мнозина ще приемат предизвикателството и ще разменят своите оръжия за Библии”.

Ако не се учим от Библията, от Словото Господне , действително ще почнем  все повече да се ограбваме  и  избиваме едни други. И пиша това с болка на сърце,  но и с вярата, че ще надвием, всеки най-напред у себе си, смъртната зараза от сатаната! Ще бъдем и един ден събрани всички заедно около Божието Слово.

В Ефесяни 6:10-12 се казва: „Облечете се в Божието всеоръжие за да можете да устоите срещу хитростите на сатаната. Защото нашата борба не е срещу плът и кръв, но срещу силите на  нечестието…”!

Най-голямата битка, която трябва да извоюва човечеството,  е битката срещу духовното зло по света, а тя може да се спечели само с духовно оръжие.

Самуил Каварджиев 
„България Сега”, Чикаго

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...