Какво казва за характера на един човек неговият статус във Facebook

Група британски учени от университета Брунел са направили специално проучване, за да открият какво казва за характера на един човек неговият статус във Facebook. Те са публикували резултатите от проучването, което обхваща 555 доброволци и активни потребители на Facebook. Те са се съгласили учените да могат да преглеждат и анализират публикациите им в социалната мрежа. Резултатите показват, че действително има черти от характера на всеки човек, които могат да проличават в неговите статуси във Facebook.

facebook

Екстровертите например най-често публикуват статуси за своите нови открития, често споделят къде се намират и какво правят. Целта им е най-вече да намерят още хора, които да се присъединят към тях.

Нарцисистите, от друга страна, предпочитат да споделят своите постижения. Те държат да кажат на всички за свой успех, независимо какъв е той. За тях полученото внимание и “likes” са много важни.

Хората с по-ниско самочувствие от своя страна най-често говорят за романтика. За тях е по-лесно да споделят нещо по-съкровено за себе си чрез социалната мрежа, отколкото очи в очи, казват учените. За тяхно съжаление статусите им често изглеждат негативни и не предизвикват особено много “харесвания” и коментари от приятелите им.

Хората, които често дискутират по-интелектуални теми, са определени като по-отворени.

Учените споделят, че проучването не е представително, тъй като има някои непреодолими фактори. Например нарцисистите имат склонност да завишават броя на получените коментари и “харесвания” на статусите си.

bulgarianflame.com

 

You may also like...