Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио партнират на Андреа Бочели!

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио ще партнират на световноизвестния италиански тенор Андреа Бочели на предстоящия му концерт в София. Над 70 оркестранти и 60 певци ще вземат участие в грандиозното шоу, което ще се състои на 31 август от 19:30 ч. на стадион „Българска армия”. Това ще бъде и първата изява на двата състава на стадион. Освен тях, другите българи, които ще се включат в грандиозния спектакъл, са сопраното Светла Василева и Магдалена Калчева, част от китарното дуо CARisMA.

Под диригентството на италианския маестро Марчело Рота, с когото Бочели работи от 18 години насам, българските музиканти ще представят атрактивна програма, подготвена специално за родната публика. В нея са включени някои от най-популярните оперни откъси и песни от репертоара на Андреа Бочели: сцени с хор из оперите „Трубадур“ и „Травиата“ от Верди, песни от албумите Incanto (“Mamma”), Passione (“La Vie En Rose”), Sentimento (“Aranjuez Con Tu Amor”) и Vivere (“Canto Della Terra”). Маестро Бочели обещава също така да изпълни и най-големите си хитове, спомняйки си топлия прием на българската публика от предишния си концерт у нас.

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио партнират на Андреа Бочели!

Ще прозвучат още пиеси от Хоакин Родриго, Астор Пиацола и други автори. В уникалната програма ще вземат участие първокласното българско сопрано Светла Василева, която ще представи дуети с Бочели, италианската поп-звезда Илария Делла Бидия, зашеметяващото класическо китарно дуо CARisMA и изпълнителят на бандонеон Марио Стефано Пиетродарчи.

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ радио имат богат опит в областта на популярната класика – те са участвали в редица успешни концерти със звезди като Найджъл Кенеди, Ванеса Мей, Иън Андерсън, Ричард Клайдерман.

Оркестърът и Хорът на Класик ФМ

През декември 2013 г. Оркестърът и Хорът на Класик ФМ пожънаха бляскав успех на концерта с великия италиански маестро Енио Мориконе в зала „Арена Армеец“.

Оркестърът има опит и с оперни програми от концертите си с големите български гласове Мариана Пенчева, Цветелина Василева, Надя Кръстева, която ще бъде солист на състава и през октомври 2014 г.

Mira Krastanova
bTV Radio Group

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...