4 предстоящи смартфона, които да чакаме

Тенденцията сочи, че потребителите сменят телефоните си обикновено на всеки две години. Разбира се има и такива, които по-бързо се оттекчават от мобилните си джаджи. Какъвто и да е случаят с вас, рано или късно и вие ще се изправите пред дилемата: „кой модел да си купя“.

Преди обаче да тръгнете към магазина, за да си купите най-новия и най-великия смартфон, се замислете дали все пак не е добре да изчакате още малко. Винаги има страхотни нови модели смартфони с интересни функции, които се очакват на пазара и които може би ще се гордеете да притежавате.

Разбира се, преди да вземете подобно решение, вие трябва да знаете какво предстои да се появи на пазара през следващите няколко месеца. Вижте тези 5 смартфона, които се очакват през следващите няколко месеца и за които според CIO си заслужава да изчакате.

1.  iPhone 6

Изчакването на новата версия на iPhone винаги си е заслужавало. А ако сте нетърпеливи, помислете става въпрос само за три месеца докато видим iPhone 6. Както обикновено, Apple пазят мълчание относно функциите на iPhone 6, но вероятно смартфона ще работи с  iOS 8 и ще има по-голям дисплей. Слуховете твърдят, че iPhone 6 ще има две версии – една с 4,7 инчов дисплей и друга с 5,5 инчов.

iPhone 6

2. McLaren

В момента Microsoft работят усилено по смартфон с кодово име Nokia McLaren, като устройството се очаква да излезе на пазара в края на 2014 г. Устройството ще използва технология 3D Touch, която разпознава жестове с дисплея. Така например, ако потребителят прокара пръст отстрани на смартфона, ще може да регулира увеличението на камерата, със стискането на апарата ще може да преминава в дежурен режим, с повдигането до ухото ще се започва разговор и така нататък. McLaren ще прилича по външен вид на 6-инчовия фаблет Lumia 1520, но за разлика от него ще има по-малък екран – 5,2 инча.
 
3. Project Ara

Project Ara е модулен смартфон, който Google разработват и който ще може да бъде персонализиран чрез разместване на отделните компоненти на устройството. Той ще се предлага в три размера, вариращи от мини до фаблет, и ще използва бъдещата версия на мобилната операционна система Android. Идеята е да се даде възможност на собствениците на смартфона да го персонализират и актуализират според нуждите и желанията си. Така, ако дисплеят се счупи, батерията се повреди или просто има нови модели на отделните части, потребителят може лесно да ги смени. По този начин ще може да се създаде устройство, което има по-дълъг живот, отколкото сегашните смартфони.Тъй като Project Ara е с отворен код, ще могат да се добавят модули от трети страни или дори да се създават съвсем нови чрез 3D принтери. Вместо да разчитат на един единствен производител на хардуер, потребителите ще могат спокойно да пазаруват компоненти и да добавят всякакви необичайни елементи. Google обяви, че първата версия на телефона най-вероятно ще бъде пусната в началото на 2015 г.

4. YotaPhone 2

YotaPhone 2 предлага една интересна идея, която има за цел да подобри живота на батерията на смартфоните като за целта разполага с два исплея – един стандартен LCD сензорен дисплей и още един Е Ink дисплей в задната част. Батерията на смартфона осигурява между 58-68 часа време за работа със задния панел, което е доста впечатляващо постижение. Продажбите на YotaPhone 2 се очаква да стартират в началото на следващата година. YotaPhone 2 работи с четириядрен 2,3GHz Snapdragon 800 процесор и има дебелина 8,9 милиметра. Смартфонът има 8-мегапикселова камера с LED светкавица на гърба и още един 2мегапикселов сензор в предната част.

digital.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...