3 основни характеристики, които се търсят при кандидатстване за работа

Според Лори Сенекал, мениджър на MDC Partner Network, има три основни характеристики, които винаги се търсят у бъдещия служител при кандидатстване за работа. Тя споделя какви въпроси задава лично на кандидатите, за да си изясни дали желаният човек е този срещу нея.

1. На първо място тя търси “нагласата на изобретател”.
“Винаги задавам въпроса ‘какво си изобретил, кое може да отличиш като твое творение?’, разказва Сенекал. Това не означава непременно, че кандидатът ще е направил гениално откритие, ще е изобретил робот, който носи бирата от хладилника или нещо подобно. Може да е всякакво творение. То ще покаже дали кандидатът има на първо място умствената нагласа на творец. Ако я има, значи е човек, който би търсил свежи решения за всяка ситуация.

кандидатстване за работа

2. Следващото, което Сенекал търси е желанието на служителя да работи в екип и да се кооперира с останалите.
За да установи дали тази характеристика е налице, тя пита: “Какво ще ми разкажете като свое най-голямо постижение” и според начина, по който е разказна историята, преценява дали човекът има отношението “Аз” или “Ние”.

3. На трето място Сенекал търси у кандидата страст и посветеност.
Обикновено казвам: ‘Разкажете ми, кога ви се е налагало да дадете повече от себе си, но да постигнете мисията и целите’, обяснява Сенекал. Според нея по отговора успява да прецени дали човекът срещу нея е такъв, който предприема смели действия само и само да завърши задачата.

b2bmedia.bg

 

You may also like...