Истината за рака

След като години наред се смяташе, че химиотерапията е единственият начин да се опита да се премахне рака, учени най-накрая споделят мнение, че може да има и алтернативно лечение, съобщава здравният онлайн журнал Wausaunews.

1. Всеки човек има ракови клетки в организма. Тези ракови клетки не се показват в стандартните тестове, докато популацията им не нарастне до милиарди. Когато лекарите казват на пациенти с ракови заболявания , че след лечението в организма им не са останали повече такива клетки, това просто означава, че тестовете не са в състояние да ги открият.

2. Ракови клетки възникват между 6 до повече от 10 пъти в живота на всеки човек.

3. Когато имунната система е силна, тя успява да се справи с раковите клетки и ги елиминира и предотвратява увеличаването им и възникването на тумори.

4. Когато човек има рак, това показва, че лицето има множество хранителни дефицити. Това може да се дължи на генетични фактори, на околната среда, храната и начина на живот.

5. За да се преодолее недостигът на жизненоважни хранителни вещества е нужно спазването на диета, както и приемането на добавки, които биха помогнали да се подсили имунната система.

6. Химиотерапията представлява отравяне на бързорастящи ракови клетки, но също така унищожава и здрави клетки в костния мозък, стомашно-чревния тракт и т.н., и може да доведе до увреждане на жизненоважни органи като черен дроб, бъбреци, сърце, бели дробове и т.н.

7. Радиацията също унищожава раковите клетки, но едновременно с това изгаря и уврежда здрави клетки, тъкани и органи .

8. Навременното лечение с химиотерапия и радиация често намалява размера на тумора в началото. Въпреки продължителната употреба на този вид лечение обаче, то не успява да премахне напълно рака.

9. Когато в тялото се натрупат прекално много токсини от химио- и лъче-терапията, това повлиява негативно на имунната система и може да доведе до различни инфекции и усложнения.

10. Химиотерапията и радиацията може да предизвикат мутация на раковите клетки, като така те станат резистентни и още по-трудни за унищожаване. Хирургическият път пък може да доведе до разпространение на клетките към други части на тялото.

11. Ефективен начин за борба с рака е да се направи така, че раковите клетки да умрат от глад, като не се приемат храни, от които те се нуждаят, за да растат и да се размножават.

С какво се хранят раковите клетки

На първо място е захарта. Спирайки я, ние лишаваме клетките от основен източник на енергия, необходима им за растежа. Заместителите като Нутрасуит са също така вредни, защото съдържат аспартам. По-добър естествен заместител може да е пчелният мед или меласата. Готварската сол също спада към вредните храни, заради химикалите, използвани за добиването на белия цвят. Нейна алтернатива е морската сол.

Млякото кара тялото да произвежда слуз, особено в стомашно-чревния тракт. Спирайки млякото и заместването му с неподсладено соево мляко, ще накарате раковите клетки да гладуват.

Раковите клетки се развиват най-добре в киселинна среда. Храненето с месо (особено червено) усилва киселинността в организма. Най-добре е да се консумира риба и пиле, вместо говеждо и свинско. Животинското месо също така съдържа антибиотици и хормони на растежа, които и без рак са вредни.

Спазването на диета, съставена от 80% пресни зеленчуци и сокове, пълнозърнести храни, кълнове, ядки и малко плодове, ще помогне да се постигне алкална среда. Останалата част може да е от варени храни. Пресните зеленчукови сокове осигуряват живи ензими, които лесно се абсорбират и достигат до клетките в рамките на 15 минути, като подхранват и увеличават растежа на здравите клетки.

сурови зеленчуци

За получаването на такива живи ензими е нужно да се пие съвсем пресен сок и да се приемат сурови зеленчуци поне 2-3 пъти дневно. Ензимите умират при термична обработка над 40 градуса.

Избягвайте кафе, чай и шоколад, които имат високо съдържание на кофеин. Зеленият чай е по-добра алтернатива и притежава свойства, които улесняват борбата с рака. Трябва да се приема много вода, но чиста (филтрирана) за да се избегне наличието на токсини и тежки метали, които дори и в минално количество, присъстват в чешмяната вода. Дестилираната вода е добре да бъде избягвана, защото има повишена киселинност.

Извличането на протеини от месото е трудно за организма и изисква много хранителни ензими. Неусвоената част от месото остава в червата и води до натрупване на токсини в организма.

Клетъчните стени на раковите клетки имат трудно за пробиване протеиново покритие. Като се въздържате от консумацията на месо, освобождавате повече ензими, които атакуват тези протеинови стени и позволяват клетките на имунната система да убиват раковите клетки.

Някои добавки спомагат за подсилване на имунната система. Такива са IP6, Essiac, различни антиоксиданти, витамините, минералите, мастните киселини и др. Известни са и други добавки, като витамин Е, които предизвикват апоптоза и програмират клетъчна смърт, което е нормална реакция спрямо увредените, нежелани и ненужни клетки в организма.

Не на последно място – ракът е болест и на ума, и на тялото, и на духа. Един активен и позивитен дух ще помогне във войната на тялото ни с раковите клетки да оцелее.

Обратното – ако сме под влиянието на стрес, това допълнително утежнява състоянието ни и затруднява лечението. Затова учените съветват да се наслаждаваме на живота и да избягваме стресови ситуации.

b2bmedia.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...