Местата, които никога няма да посетиш!

До сега винаги сме разказвали къде и как може да отидете на пътешествие, но днес подхода ни е малко по-различен. Намерихме такива места, до които туристи не се допускат.

5. Трезорът на Кока-Кола

Всеизвестно е, че рецептата на Кока-Кола е може би най-известната търговска тайна на света. Формулата никога не е била патентована, защото за да я патентова, компанията трябва да наруши тайната. През годините са се появявали много хора, които са твърдели, че знаят рецептата. Повечето от тях са казвали, че са се добили с нея чрез достъп до антични документи. От компанията твърдят, че всички тези формули са неверни. Дори и някой да научи рецептата няма да може да се конкурира с Coca-Cola, считат от компанията.
Тайната, истинската се съхранява в собствен трезор на компанията в Атланта и въпреки, че никой не може да влезе в него, той привлича хиляди туристи годишно.Самият трезор изглежда като изваден от филм – има скенер за отпечатъци и масивна желязна врата. Вътре в трезора има още един трезор, а в него има сейф, в който се държи формулата.
Компанията твърди, че само двама от най-висшите служители знаят формулата и те нямат право да пътуват с един и същ самолет.

4. Клуб 33

Има само едно място в Дисниленд, в което се продават алкохолни напитки и то е Club 33. Този частен клуб се намира в сърцето на площад Ню Орлиънс в Дисниленд. Въпреки че на входа на този таен клуб е сравнително лесно да се намери, за да влезете вътре, вие трябва да изчакате четиринадесет години. Има списък с чакащи (487 до този момент), които са готови да плащат членски внос, вариращ между $10 и $30 000 щатски долара на година въпреки че никога не са го посещавали.Клубът е дефиниран като изключително пространство за забавление за възможни инвеститори. Салонът има елегантна трапезария и винарска изба. Той е бил домакин на американски президенти, филмови звезди, чуждестранни високопоставени лица. Робърт Кенеди е вечерял тук на 3 юни, 1968 г., два дни преди да бъде убит.
 

3. Змийският остров

Змийският остров се намира край бреговете на Бразилия и представлява една страхотна еко система и дом на огромна колония от най-отровните змии на планетата.
„Островът Ilha de Queimada Grande и хилядите видове змии до толкова буди притеснения, че властите на Бразилия са забранили напълно официалното му посещение. (Но май и туристите не се надпреварват в нарушение на заповедта). Според статистиката броят на змиите, които обитават острова се колебае от една до пет отровни твари на квадратен метър, поради което леталният изход е доста вероятен и разбира се, само няколко учени са допуснати да влязат.

2. Секретните архиви на Ватикана

Ако се наредят в линия етажерките за книги и документи, които се намират в тази библиотека, то тази линия ще е дълга 84 километра.
Ватикана твърдят, че няма проблем да се види който и да е документ от техните архиви, единствено е забранено да се влиза в самото място. Затова трябва предварително да поискаш конкретен документ и служителите ще ти го извадят. Да, но от къде да знаеш името на търсения документ и че той наистина съществува?
За да ограничи конспиративните теории и да докаже несъстоятелността им, ежегодно във Ватикана се допускат хиляди учени от цял свят за изследвания по различни теми.  Проблемът обаче е, че нито един от тях не е допускан лично да разгледа архивите и специалната каталожна система и отново проблемът – никой не знае какво точно да поиска да види.
 

1. Музеят на националната сигурност в Дзянсу

Китайският музей съдържа документи и шпионски приспособления като пистолети замаскирани като червила, микро камери и т.н. Именно експонатите му са в основата на забраната той да бъде посещаван от чужденци.  Те са толкова секретни, че достъп до тях имат единствено китайци, но дори и на тях им е забранено да правят снимки.

SIMpatik.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...