Топ 5 на най-бързите влакове в Европа!

Здравейте,
на-евтино за всички нас е да посетим някоя дестинация в Европа, предвид географското ни  положение!
Днес избрахме да Ви представим един чудесен начин за пътуване, които в България не е много предпочитан, а именно – пътуването с влак.

За разлика от родните влакове, в други държави в Европа може да откриете какво наистина е удоволствието да пътувате по този начин.
Отдавна някои страни са разбрали колко важно, рентабилно и удобно е пътуването с железница, за това и инвестициите в този отрасъл продължават да се увеличават.
Макар азиатци да водят класацията за най-бързите влакове в света, то е любопитно, че и в няколко дестинации в Европа също може да опитате от това изживяване.

.
Ако сте решили да посетите Франция отделете време и се качете на TGV (от френски: train à grande vitesse — високоскоростен влак). Него можем да посочим за своеобразен лидер по скорост за Европа. Той се движи със скорост до 574.8 km / h.

TGV train - Франция

Първа линия бе открита през 1981 г.  между Париж и Лион. TGV мрежата в момента обхваща градовете на юг, запад и североизточната част на Франция. Някои съседни страни, включително Белгия, Италия и Швейцария, са изградили свои е TGV линии и са ги свързали  с френската мрежа. Тези влакове могат да достигнат скорост до 320 km / h, но по време на изпитанията през април 2007 г., влакът е успял  да развие скорост от 574.8 km / h.

Ако пък Германия е следващата Ви дестинация, то макар и да не може да се качите на най-бързия немски влак, то поне е хубаво да знаете, че Transrapid е създаден именно там.

Transrapid train - Германия

Може би знаете, че страната е една от водещите  в света по отношение на високоскоростните железопътни технологии. Родното място на Siemens – най-големия производител на високоскоростни влакове в света. Немските Siemens и ThyssenKrupp са създателите на системата високоскоростни влакове Transrapid, които използват магнитна левитация и достигат скорост от 500 км/ч.
 
Ако все пак сте в Германия, то не бързайте да се разочаровате – може да се качите на Intercity-Express (ICE). Това е мрежа от високоскоростни влакове  в Германия, разработени от Deutsche Bahn.
Сегашното поколение   влакове Intercity-Express, ICE 3, е разработена от консорциум от Siemens AG и Bombardier под ръководството на Siemens AG.

Intercity-Express, ICE 3 train - Германия

Максималната скорост на тези влакове върху специално изградена за тях   железопътната мрежа е 330 km / h. В Испания също ще имате възможността да опитате усещането да се движите на земята с над 300 км/ч. с нейния високоскоростен влак AVE.

Испания може да се похвали с най-дългата високоскоростна железопътна мрежа в Европа – 5 524 км. Страната има шест високоскоростни линии, а още няколко се строят. Най-бързите влакове са от серията AVE, която се произвежда от няколко компании, между които Siemens, Alstom и Bombardier. Влакът AVE Class 103 на Siemens достига рекордна скорост от 403 км/ч в тестов пробег между Мадрид и Сарагоса.

AVE Class 103 train - Испания

Максималната скорост за пътническите влакове в Испания е ограничена до 299 км/ч от съображения за сигурност.Тези модерни влакове се движат между Мадрид и най-големите  градове в страната.
 
Последното ни предложение са британските влакове Eurostar, които може би всеки от нас е чувал.

Eurostar train - Лондон

Базирана в Лондон, Eurostar оперира високоскоростна железопътна мрежа, която свързва свързваща Лондон и Кент в Обединеното кралство с градовете Париж и Лил във Франция и Брюксел, Белгия. Eurostar  прекосяват Ламанша през Евротунела. Всички Eurostar влакове  се движат с  300 км / ч.

SIMpatik.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...