Тенис: Пиронкова стигна до полуфиналите в Сидни

Българската тенис ракета номер едно при жените Цветана Пиронкова продължава победната си серия на престижния турнир в Сидни, след като отстрани Сара Ерани с 7-6 (2) 6-3.

Пловдивчанката се наложи над номер седем в световната ранглиста с изключително борбена и нападателна игра. Тя дава сериозна заявка за титлата в Австралия с отличните тенис резултати, които демонстира от началото на този сезон.

Мачът започна много динамично, като и двете тенесистки показаха отлични умения на корта и много атрактивна игра. Въпреки редицата обрати в тези начални минути Цвети успя да поведе с 2-0, а не след дълго сервира за спечелването на сета при 5-3 в нейна полза.

В този момент Ерани запази хладнокръвие и успя да върне пробива на българката и дори да поведе с 6-5. Пиронкова обаче не се предаде и отново изравни резултата, като победителят в тази част трябваше да се решава в тайбрек.

В него пловдивчанката бе просто безкомпромисна и тотално надигра своята съперничка със 7-2.

Българката започна силно и втория сет като поведе с 2:1. Тя продължи да контролира изцяло нещата на корта и увеличи преднината си на 4-1.

Ерани спечели два гейма и намали на 5-3, но в този момент последва нов пробив в полза на Цвети и тя заслужено грабна победата, която и донесе 33,865 долара от наградния фонд и 185 точки за световната ранглиста. Много тенис залагания сочат българката като фаворит в предстоящите полуфинали на силния турнир в Сидни. 

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...