ДЕТСКО СТУДИО “ТЕЛЕВИЗИОНЕРИ“ – ЧИКАГО

От децата, с децата, за децата – с професионализъм и с любов!

Детско студио „Телевизионери“ е вече факт! От шест месеца предоставяме на българските деца от Чикаго още една възможност да общуват, говорят, мислят и творят на родния език. Целта е развиване на детския талант и творчество в области като телевизия, радио, поведение пред камера и възможности за изява при създаване детски радио и телевизионни репортажи. Автори са самите деца – пред и зад камерите, с фотоапаратите и микрофоните в ръка, със своята непринуденост и фантазия те създават творби, които вълнуват техните връстници. И не само тях!

Оказа се, че сме единственните по рода си! От създаването на студиото до днес получихме много положителни отзиви, както от колегите ни в медийното пространство, така и от много български организации не само тук, в Чикаго, но и по света. Идеята е одобрена от българската общност, българските медии в Чикаго – в-к „БЪЛГАРИЯ“, електронния портал „ЕВРОЧИКАГО“, небезизвестните журналисти Йосиф Давидов от Madrid и Климент Величков. А Константин Маринов – ръководител и създател на Фолклорен клуб „Верея“, предоставя залата на своя клуб, където „Телевизионери“ – те са оформили своето импровизирано студио. Малкият ни екип в състав: Мария Илиева – Mutzuna, бивш дългогодишен телевизионен работник в България., Калина Томова – писател, сценарист, редактор и Гергин Илиев – дългогодишен радио и телевизионен специалист в озвучаването. Осъществено е медийно партньорство с Българско Национално Радио, радио „Татковина”, ТВ „СКАТ”, в-к „Аз Буки“, а Българска Национална Телевизия направи специален клип от наши репортажи, за да покаже дейността ни на своите
зрители, които всъщност от началото на годината са и наши почитатели и приятели. Детско студио „Телевизионери“ има подкрепата и съдействието и на Държавната агенция за българите в чужбина.

Продължаваме да работим и през лятото с всички, които остават отсам Океана – които няма да пътуват до България – организираме летен кампус.

БАА – втори етап (2013-2022) от развитие на българската общност в Чикаго *

„Българската имиграция – синтезатор на ценности“

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...