Тенис: Гришо се нареди сред първите осем в Монте Kарло

Първата тенис ракета на България Григор Димитров се класира за четвъртфиналите на престижния турнир в Монте Kарло, след като острани Флориан Майер.

Хасковлията успя да се справи с поставеният под номер 30 в световната танглиста и записа победа с 2-6 4-6 срещу тенесист, от който до този момент имаше само загуби.

Добрите тенис новини за Гришо продължават, след като успехът над Майер ще му осигури място в топ 30 от следващата седмица, а това ще бъде и първи четвъртфинал на българин в престижните турнири от сериите Мастърс.

Срещата започна много успорвано и до 2-2 представителят на Германия успяваше да отвърне на агресивните атаки на Димитров. В този момент българинът стана тотален господар на корта и спечели следващите 12 поредни точки.

При 5-2 Майер сервираше за оставане в сета, но Гришо отново демонстрира невероятен тенис и след 30 минути игра спечели първата част.

Във втория сет Димитров отново доминираше и заслужено поведе с 4-1. Настъпи лек спад в играта на хасковлията, който позволи на Майер да върне единият пробив, но при 5-4 той бе безгрешен и така се поздрави с ценна победа срещу светновния номер 30.

В следващия кръг Димитров ще трябва да премери сили с „царя на клея” Рафаел Надал, като се очаква двамата тенесисти да предложат страхотно шоу на кортовете в Монтекарло. Да се надяваме, че българинът отново ще покаже отлични тенис резултати срещу именития съперник.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...