Смартфоните ще „усещат“ настроението на своя притежател

EI Technologies представи приложение за смартфони, способно да анализира речта и да определя настроението на притежателя на апарата.

Разработчиците от EI Technologies представиха приложение за смартфони, способно да анализира речта и да определя настроението на притежателя на апарата. Програмата засича определени „ключове“ (тембър на гласа, интонация и т.н.), характерни за едно от пет емоционални състояния – спокойствие, щастие, тъга, гняв, както и тревога или уплаха.
Програмата може да се използва за автоматично водене на „дневник“ от хората, страдащи от стрес, депресия или тревога. Традиционно те самостоятелно описват промените на своето настроение, които след това се анализират от специалист. Нерядко обаче наблюдаваният забравя своите задължения и предоставя на лекаря само част от информацията.

Приложението Xpression с успех решава този проблем, тъй като не изисква от потребителя някакви допълнителни действия – то събира данни за емоционалното състояние самостоятелно, а след това ги изпраща на психолога. От EI Technologies твърдят, че програмата не записва разговорите, а само акустичните „ключове“.

Засега приложението се намира на стадий тестове. Разработчиците обещават, че в бъдеще ще вградят повече функции в своята програма.

pixelmedia.bg

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...