Оръжието и Библията

Има хора по света, има хора до мен и до теб, които  хвърлят семена в браздите и от него правят хляба, с който се храним. Но светът не знае техните имена и не вижда добрите им очи, защото тях телевизиите не снимат и вестниците не ги пишат по страниците си.

Има хора, които създават лекарства или строят нашите къщи, които учат децата ни и се грижат да бъде чиста водата ни, която пием. Но ние на знаем техните имена и не сме виждали лицата им,  защото за тях няма място в умовете ни, парализирани от непосилното бреме да печелим пари, по какъвто и да е начин, за да преживеем…

Има хора, които все още потвръждават с живота и делата си, че човек е създаден от ръката на Бога и носи частица от Божествената същност на всичко около нас…

Но дойдоха дни, в които сатанинското започва да взима превес… И страшното е, че докато векове наред убийствата и грабежите са били „специалитет”  само на белязани от сатанизма загубени души, днес  дяволът  подменя с отрова разума в главите на много и много доскоро напълно нормални и добри хора… Дори чисти и безгрешни деца се превръщат в ужасяващи убийци или стават жертви на вампири, които доскоро са били техни родители или техни приятелчета  в  детските игри…

Светът днес живее под сянката на оръжието и като че няма сила, която да го спре от алчността и грабежа, и още по-често – от  ОТЧАЯНИЕТО, което кара нещастните и обезверени хора да озверяват, да търсят „истината” в куршумите, вместо в Бога…

Оръжието и Библията

Не искам да Ви припомням отчайващите примери на човешкото  падение, които станаха само от Нова година до сега и в Америка и в България. Не искам да споменавам още веднъж имената на убийците или тероризиращите с оръжието си „герои” на съвремието…  От тях се учат младите и незрели главици на децата, които попиват злокобните послания на търговците на грехове и смърт. Бих искал да Ви споделя какво се казва в Библията за мечовете на смъртта и хората, които ги насочват срещу ближния…

В един от Библейските псалми четем, че  блажен е оня човек, който не се събира с нечестивци, не върви по пътя в бъдещето си с грешници, „ … а в закона на Господа е волята му, и върху Неговия закон той размишлява денем и нощем

За Библията се казва: „Да не се отделя от устата ти тая Книга на закона, но се поучавай от нея дене и ноще, за да изпълняваш всичко, написано в нея. Тогава ти ще имаш сполука в пътищата си и ще постъпваш благоразумно.”

В Библията  пише, че човек трябва да бъде твърд и храбър и да не се страхува, защото „… Господ Бог е с тебе навред, където и да идеш”. И още: „Защото Господ знае пътя на праведните, а пътя на нечестивците  ще погине”.

Не знам кому точно са нужни такива грозни политически сблъсъци на българската политическа сцена, които ни изумиха наскоро. Които се видяха и по цял свят.  Пистолетът срещу българския политически лидер бе отблъснат, падна и не стреля, но зрелището изгърмя мощно срещу България и  бе чуто по цялата планета. Няма значение от кой етнос  е изпълнителят на отрицателната роля и срещу кого е неговата мисия… Но има значение в коя държава става.  И поставя въпроса дали демокрация  може да се прави или разваля  в някоя обявена за демократична държава…  с насочен пистолет в главата на политическа личност.

Истина е, че в Лука 22:36 е изповядано: „Но сега, който има кесия, нека я вземе, така също и торба; а който няма кесия, нека продаде дрехата си и нека си купи меч”.

Но това е за друго време и при друг случай, когато става дума да се брани отечеството, а не хората от една страна да се съдят едни други кой крив и кой прав и да се избиват. Ние трябва да помним, че една от Десетте Божи Заповеди гласи: „Не убивай!” А оръжието е инструмент за убийство и който го притежава, значи вече е готов в сърцето си да убива. Ако в една страна има закони и полиция, има съд и институции, които се грижат за хората, няма необходимост всеки  да бъде въоръжен, да размахва оръжие и да стреля по своя приумица. Защото притежанието на оръжие е дрогата на сатаната, с която той те съблазнява да извършиш убийство.

Иска ми се да Ви разкажа за едно духовно усилие на християните от Латинска Америка. В Доминиканската република и в някои други страни на юг от нас, върви с неочакван успех апела „Замени оръжието в твоя дом за Библия”. Посочва се, че всяко едно от наличните оръжия е убило или ранило поне един човек. Библията не само, че не убива, но и учи хората да не убиват, да бъдат добри  едни към други.  „Оръжието носи смърт, Библията носи живот. И  Библията е толкова мощна, че човек може да я използва като оръжие – оръжие, което дава живот в изобилие, прониква в най-дълбоката същност на човека и променя живота”, пише в манифеста на тази хуманна акция. И още: „Силата на Божието Слово и свидетелствата на хората, чийто живот е бил променен под негово въздействие, е гаранция, че мнозина ще приемат предизвикателството и ще разменят своите оръжия за Библии”.

Ако не се учим от Библията, от Словото Господне , действително ще почнем  да се ограбваме  и  избиваме едни други. И пиша това с болка на сърце,  но и с вярата, че ще надвием, всеки най-напред у себе си, смъртната зараза от сатаната! Ще бъдем и един ден събрани всички заедно около Божието Слово.

В Ефесяни 6:10-12 се казва: „Облечете се в Божието всеоръжие за да можете да устоите срещу хитростите на сатаната. Защото нашата борба не е срещу плът и кръв, но срещу властителите, срещу силите на  нечестието в небесните места”!

Най-голямата битка, която трябва да извоюва човечеството,  е битката срещу духовното зло по света, а тя може да се спечели само с духовно оръжие.

Самуил Каварджиев

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...