Кан: Гуардиола може да изпитва затруднения в Байерн (Футбол)

Бившият вратар на Байерн Мюнхен Оливър Кан има съмнения, че Пеп Гуардиола ще може да се справи успешно на ръководния пост на „Алианц Арена”.
43-годишният германец вярва, че испанският стратег и тима на „баварците” ще трябва да положат много труд за да може нещата в отбора да сработят, защото според него Гуардиола не е най-подходящия за мениджърската позиция в Мюнхен.

Успешният бивш старши-треньор на Барселона е един от вероятните кандидати за поста на Юп Хайнкес в Байерн след края на този сезон, но Кан твърди, че 41-годишният испанец може да не се впише лесно в бундес тима.

По този повод той разкри в последните новини за футбол на германския вестник „Bild”:
„Пеп Гуардиола е силно повлиян от футболната култура на Барселона. Той не само е тренирал техния първи състав и резервите, но е играл в тима цели 11 години, по време на активната му спортна кариера.”
„Не са много клубовете с такава силна единтичност като Барселона. За него(Гуардиола) може да бъде трудно да се адаптира в друг отбор, като този на Байерн, след като той следва стриктно философията на своя бивш клуб.”
„Не говоря само за езиковата бариера. Спомнете си само какво стана с Юрген Клинсман. Промените, които той предложи не бяха успешни.”

Очаквайте още актуални футболни новини от Бундеслигата, Серия А новини и резултати.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...