Тенис: Пиронкова загуби от Кириленко

Българската тенис ракета номер едно при жените Цветана Пиронкова бе победена от рускинята Мария Кириленко с 1-6 4-6 във втори кръг от Турнира на Шампионките, който се провежда в зала „Арена Армеец” в София.

Пловдивчанката не успя да победи световната номер 15, но въпреки това шансовете и за класиране на полуфиналите остават, като за целта Цвети ще трябва да спечели мачът си срещу другата представителка на Русия в нейната група Надя Петрова. Повечето спортни залагания нямат ясен фаворит за тази среща, която ще се проведе в петък.

Мачът с рускинята започна добре за Цвети, която показа отлични тенис резултати и успя да направи ранен пробив в подаването на Кириленко, но след това играта и тотално се срина и тя допусна шест поредни гейма в полза на своята опонентка.

Така поставенаната под номер 15 в световната ранглиста спечели първия сет при резултат 6-1, след отлична игра и сведени до минимум непредизвикани грешки.
Българката отново започна много силно и втората част. Тя успя да пробие сервисът на Кириленко и да поведе с 2-0, но преднината и веднага бе намалена, а малко по-късно резултатът вече бе 2-2.
Цвети започна да допуска редица непредизвикани грешки, които допълнително улесниха нещата за нейната опонентка, която при 5-4 в не сгреши и заслужено грабна своята първа победа от престижния турнир в София.

От първите си две срещи Пиронкова си осигури общо 85 точки, които най-вероятно ще я изкачат с цели две места в световната ранглиста до номер 42.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...