ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ” представя НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА-КОНКУРС

ГАЛЕРИЯ „СЕЗОНИ” представя НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА-КОНКУРС „ГРАФИКА-МАЛЪК ФОРМАТ” с тема  „ВИНОТО”
1 декември (събота)  2012 – 15 януари 2013

По традиция през месец декември галерия „Сезони” показва НАЦИОНАЛНА ИЗЛОЖБА-КОНКУРС „ГРАФИКА-МАЛЪК ФОРМАТ”. И този път галерията ни кани на тази забележителна изложба, представяща многообразието от автори и техники в съвременното графично изкуство. Акцент тази година е темата – „ВИНОТО”. Заради международното участие в събитията от форумът се дава възможност за общуване между български и  сръбски творци. Това е в духа на по-мащабната програма на галерия „Сезони” за представяне на чуждестранни художници, по която вече е показана изложбата „Удоволствието е мое” на Весна Павлович (Сърбия) и Едуардо Алварадо (Испания). През месец януари 2013 предстои изложба с участието на Ракеш Бани(Индия), през април изложба на художници от „Център за графика”, Белград, през месец май изложба с белгийско участие.

{morfeo 25}

Участниците в Първи форум малки графични форми и изложбата-конкурс „ГРАФИКА-МАЛЪК ФОРМАТ” са повече от 100 съвременни визуални артиста, изкушени от изкуството на малката графична форма и представители на всички творчески поколения. Участват, както утвърдени художници, които определят облика на нашето графично изкуство през последните няколко десетилетия, така и млади графици, за част от които настоящото събитие е и творчески дебют. Церемонията за връчване на наградите и официалното откриване на изложбата-конкурс в галерия „Сезони” ще се състои на 1декември от 19.00часа.

Организатори са Съюзът на българските художници, секция „Графика и илюстрация” към СБХ и галерия „Сезони” с подкрепата на НАЦИОНАЛЕН ФОНД  „КУЛТУРА”, програма  „ДЕБЮТИ”.


Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...