Кой спечели първо място в инициативата „Зелена идея”

Интересно и практично предложение за опазването на околната среда спечели първо място в инициативата „Зелена идея”.
На живо в ефирите на N-JOY, Z-Rock, Jazz FM и Classic FM станаха ясни имената на големите победители в конкурса.

Иван Германов - България

Иван Германов спечели журито на конкурса със своята идея, посветена на опазването на чистотата на околната среда и се класира на първо място. В своето предложение той призовава всеки ежедневно да изхвърля по един боклук, който е направил някой друг. Слушателят е посочил, че самият той прилага идеята си през последните две години и е на мнение, че ключът към позитивните промени, свързани с опазването на околната среда, се крие именно в посоката на мислене и осъзнаването, че отговорността за запазването на красотата на природата ни пада върху всеки човек.

Ангел Генков - България

Втора и трета награда от инициативата „Зелена идея” спечелиха Ангел Генков и Асен Андреев, които са събрали най-много гласове на сайта на инициативата www.zelenaidea.bg. Асен Генков се включва в кампания със своя идея за опазване чистотата на планините, а Асен Андреев се класира на трето място със снимката си „Планинска свежест”.

Асен Андреев - България

Броят на регистрираните участници в конкурса достигна 4 500. Конкурсът разкри богата палитра от над 1 200  предложения и уникални снимки, посветени на опазването на красотата на околната среда. 

Печелившите участници  в „Зелена идея” ще бъдат наградени на специална церемония. На официалното събитие министърът на околната среда и водите Нона Караджова и изпълнителният директор на bTV Radio Group ще връчат на победителите и отличия за най-добри зелени идеи.

 „Зелена идея” е финансирана по Оперативна програма „Околна среда 2007-2013”, като успя по забавен и приятен начин да насочи вниманието към уникалните места в българската природа.
В продължение на проекта и през следващата 2013 година bTV Radio Group ще продължи да инициира и подкрепя активности, посветени на положителното отношение към околната среда. Личната отговорност на всеки един за опазването на природата като най-важна стъпка за постигането на желаните промени, ще бъде в основата на еко посланията на радио групата.

Приоритетните цели на Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.” са насочени към подобряването, запазването и възстановяването на естествената околна среда и развитието на екологичната инфраструктура.

За повече информация за кампанията посетете уебсайта на:

Радио N-JOY – www.njoybg.com

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...