Дешам: Испания са по-добри от Франция (футбол)

Националният селекционер на „сините” признава, че неговият отбор е изправен пред трудната задача да премери сили със световните и европейски шампиони по футбол.
44-годишният френски стратег се опасява от предстоящия квалификационен мач във вторник за Световното първенство в Бразилия през 2014, след като неговите възпитаници трябва да се изправят срещу класния тим на Испания.

Дешам смята, че европейските футболни шампиони превъзхождат французите, както в индивидуален план, така и като отбор.
„Сините” успяха да вземат шест точки от първите си два мача и националният селекционер на Франция се надява неговите футболисти да продължат добрия старт в квалификациите с нова победа.

Той разкри на пресконференцията преди мача:
„Нямам почти никакви съмнения, че Испания ще ни затрудни максимално. Не мога да отрека, че те ни превъзхождат, както в индивидуален план, така и като колектив. Те са най-добрият отбор в света.”
„Въпреки това, всички наши играчи вярват в своите способности. Ние имаме шанс да вземем нещо от този мач, ако покажем нашите силни страни.”
„Трябва да бъдем уверени в качества си и това, че можем да спечелим този мач. От съществено значение ще бъде да сме ефективни в създалите се пред нас голови ситуации. Трябва да се възползваме от всяка една възможност.”

Трудно е да се даде ясна прогноза за мачове от такова естесетво, където се срещат два от най-добрите отбори в Европа.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...