Роналдо: Бразилия има нужда от играчи като Меси и Роналдо

Легендата на бразилския футбол Роналдо признава, че двамата най-добри нападатели в испанския шампионат са добре дошли в тима на „Селесао”.

37-годишният бивш бразилски национал разкри, че с радост би приел чуждестранни футболисти в представителния тим на неговата страна, ако те са от ранга на Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

На пресконференция в Рио Де Жанейро Роналдо заяви, че звездите на Барса и Реал Мадрид биха били неговият първи избор за състава на домакините в предстоящото Световно първенство по футбол през 2014 година, дори пред аржентинския нападател Диего Марадона.

По този повод той заяви във футболен коментар на живо пред журналистите:
„С радост бих приветствал Меси или Кристиано Роналдо в бразилския тим, ако те бъдат отхвърлени от националните им отбори.”
„Бих предпочел Меси пред Диего Марадона, независимо че с Диего сме приятели.”
Според бившата звезда на „Селесао” не трябва да има проблеми, когато един играч с двойно гражданство иска да представлява страната, в която не е бил роден.
„Играчи, които не са желани в представителните отбори на техните страни и имат двойно гражданство, могат да играят за втората държава.”

Бразилия е един от фаворитите за спечелването на предстоящото Световно първенство по футбол през 2014, според много спортни залагания и футболни експерти.

Георги Иванов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...