Великотърновка спечели участие в Световен шампионат по изкуствата в Холивуд

16-годишната Ива Ангеличева от Велико Търново спечели право да представя България на Световен шампионат по изкуствата, който ще се състои в Холивуд от 6 до 15 юли.

Възпитаничката на студио „Румина” при Военния клуб бе отличена с голямата награда на Международния конкурс „Еуростарс фестивал” в Малта.

Ива грабна приза в своята възрастова група 16 -17 години. За отличното си представяне момичето бе наградено още с почетен диплом и медал, съобщи Румяна Начева, ръководител на студио „Румина”. В престижния музикален фистивал в Малта са участвали 80 изпълнители от 13 държави, разделени в шест възрастови групи.

Всички участници са минали предварителна селекция и са носители на големи награди от национални и международни форуми, обясни Начева. България е била представена от три групи изпълнители, сред които и две възпитанички на студио „Румина”  – Ива Ангеличева и Кристина Дончева.

Ива Ангеличева

За участие в Световния шампионат по изкуствата в Холивуд, освен 16-годишната великотърновка, е класиран и 9-годишният Стефан Трифонов от Варна. За да замине един изпълнител, заедно с един придружител, обаче са необходими 10 000 долара. Отделно се закупуват самолетните билети до Лос Анжелис, които струват около 1300 евро на човек, посочи Румяна Начева. Тази сума е непосилна за нас, затова ще търсим съдействие от институции и спонсори, допълни тя.

WCOPA 2012
Още в понеделник ще бъдат изпратени писма до Министерството на културата и Министерството на отбраната, под чиято шапка е Военния клуб във Велико Търново. Отделно ще се опитаме да получим  подкрепа и съдействие от бизнесмени и политици, за да успеем да изпратим едно талантливо дете да ни представлява в Холивуд, каза Румяна Начева.

Участниците в Световния шампионат по изкуствата в Холивуд ще мерят сили в пет различни категории, сред които поп и джаз пеене, танци, филмова музика и др. Ива Ангеличева обмисля да се представи с песента „Кабаре” на Лайза Минели, с която е спечелила и голямата награда в Малта.

Мариета Стоянова

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=896180

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...