Българското събитие за 2011 година

Проведеният в Чикаго Първи форум на българските училища е определен от читателско гласуване за най-значителното българско събитие на 2011 година в САЩ.

Завърши вторият конкурс Българско събитие на годината в САЩ”. Посетителите Eurochicago.com са гласували в анкетата на сайта най-много за Концертите на Теодосий Спасов и неговият Theodosii Spassov North America Tour ’2011. При това 59 души от тях са гласували през последните 12 часа преди приключване на анкетата. Но в правилата на конкурса е записано: “Ако има разминаване между анкетата и подадените гласове по имейл, за достоверни ще се приемат гласовете в имейлите.” А изпратените от читателите имейли определиха като най-значително българско събитие Първи форум на българските училища в САЩ и подкрепящите ги организации.
Затова според правилата на конкурса, това събитие е победителят за 2011-та. Подкрепилите Теодосий Спасов за съжаление не са отчели тази подробност от условията на конкурса и не са изпратили имейли. Но, за да е по-справедливо, в жребия за наградите участваха и гласувалите за Теодосий Спасов, и гласувалите за победителя.

Четиригодината Ема

Жребият за голямата награда Gateway NV 15.6” HD LED беше изтеглен от 4 годишната Ема по време на Втория български танцов фестивал в Чикаго „VEREA ‘2012 през многобройна публика. Тя изтегли номер 39, под който е записана Зорница Станкова от България, гласувала за турнето на Теодосий Спасов. Честито на печелившия!

Конкурсът “Българско събитие на годината в САЩ”, е организиран от редакцията на интернет портала www.Eurochicago.com със съдействието на посолството ни във Вашингтон и на българските консулства в САЩ. Подкрепен е от почти всички по-големи медии.

Крайното класиране според читателския вот:
1) Форум на българските училища в САЩ(25% от всички гласове),
2) Турнето на Теодосий Спасов в САЩ (33% – с повече проценти в анкетата, но с по-малко изпратени имейли)
3) Български събор в Чикаго (8% )
4) Трети март в Чикаго (8% )
5) Българска вечер в Лос Анжелис (7%, )
6) Фестивалите на Българо-американската асоциация (5%)
7) Българка е Мис Тийн Мериленд (4%)
8.) Премиера на «Меланхолична красота» в САЩ (4%)
9) Танцов състав „Българи“ (Канада) в САЩ (4%)
10) Българска вечер в музея „Фийлд” (2%)

Благодарим на нашите спонсори, осигурили бъдещето на конкурса:
Law Offices of Paul T. Marinoff, Ltd. (Пламен /Пол/ Маринов) – семейно, имиграционно право, банкрут, сделки с недвижими имоти (www.pmarlaw.com)
Галя Должева – застраховки, кредити, инвестиции; тел.(224)565-6464 gdolzheva@gmail.com
Ресторант „Механата“, Адрес: 1141 Lee St., Des Plaines, IL 60016 Phone: (847) 824-0100 www.restaurantmehanata.com
Tomislav Services, Inc. (Томислав Георгиев) – застраховане, такси и други финансови услуги www.tomislavservices.com

Благодарим и на нашите медийни партньори:
– основният – Българска телеграфна агенция (БТА)
– и всички, които се отзоваха веднага след тях –  няколко десетки медии, като най-активно се включиха ТВ „Европа“, bTV, БНР , “Дарик” радио и информационните агенции „София нюз“, ”Блиц”, “Фокус”, „Кросс“, „СофияПрес“, както и електронните издания „Новините.ком“, „Дир.бг“, „Иде.ли“, и др. (списъкът далеч не е пълен, извиняваме се на неспоменатите). Благодарим и на редакторите на изданията в САЩ “България сега”, “Старт -Чикаго”, вестник “България”, BGWORLD, които взеха участие в изготвянето на списъка и рекламата на конкурса.

EuroChicago.com

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...