Футбол: Джанлуиджи Буфон не се притеснява от критиките

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон заяви пред медиите в Италия, че съсвестта му е чиста, въпреки че е остро критикуван, че си замълча за непризнатия гол за Милан в дербито между двата гранда миналия уикенд.

Съли Мунтари от Милан отбеляза редовен гол във вратата на Буфон, но съдията не го зачете, тъй като помисли, че топката не е преминала голлинията. Самият Буфон извади набързо кълбото и отрече да е видял топката да е влязла във вратата му.

Вратарят на Юве отиде дори по-далеч като заяви, че дори и да е видял топката да преминава голлинията, той пак нямало да си признае, за да не навреди на тима си. Това изявление предизвика вълна от недоволство в италианските футболни среди.

“Пак ще повторя думите си: Ако бях осъзнал, че топката преминава голлинията, пак нямаше да кажа нищо. Нямаше да погреба отбора си”, заяви дългогодишният страж на “Старата госпожа”.

“Съвестта ми е чиста. В крайна сметка съм давал добър пример в много други ситуации. Кажете ми кой би помогнал на рефера в подобна ситуация? Всичко, за което мислех в онзи момент, бе да достигна топката”, добави Буфон.

В крайна сметка мачът завърши при резултат 1:1, а Милан остава на върха в Серия А с точка преднина пред Юве. “Старата госпожа” има мач по-малко и след изиграването му може отново да се върне на върха.

Буфон и компания остават непобедени вече 24 кръга в италианското футболно първенство през настоящия сезон. Повечето футболни прогнози сочат, че Юве имат немалки шансове за шампионската титла.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...