Тенис – Костова и Томова продължават успешно напред

Двете българки Виктория Томова и Елица Костова записаха победи на тенис турнирите, провеждащи се съответно в Тунис и Испания.

Костова успя да се наложи над поставената под номер шест в основната схема Летисия Костас Морейра със 6-4 5-7 6-4 и така се класира за полуфиналите на турнира в испанския град Беникарло, който е с награден фонд 25 хиляди долара.

Българката си осигури 24 точки за световната ранглиста, а при евентуален успех в следващата фаза ще добави още 10 към сметката си.

Ако Ели продължи с добрите тенис резултати, които показва на корта в последните няколко дена, тя ще се класира за седми път на финал на турнир от този ранг.

В полуфиналите Костова ще премери сили с победителката от двубоя между испанките Инес Ферер Суарес и Лара Араубарена-Весино.  

Другата представителка на България Виктория Томова се класира за финала на надпреварата в Монастир, която обаче е със значително по-малък награден фонд – 10 хиляди долара.

За 16-годишната Томова това е втори финал в професионалния тенис, а за да достигне до него тя победи със 6-4 6-3 американката Нико Меличар.

Благодарение на осемте точки за световната ранглиста, които спечели Вики, тя ще се изкачи до рекордното за нея 680 място, а в спор за спечелването на своя първи трофей от професионален тенис турнир за жени представителката на България ще се изправи срещу победителката от двубоя между Клаудия Боцова и французойката Естел Гизар.  

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...