Българска Младежка Конференция в Чикаго „Enter the Fire of God”

Българската Евангелска Църква „Нов Живот”, Чикаго,  която през  ноември 2011 г. ще чествува 15-годишнината от създаването си, организира от 11 до 13 ноември  специална Младежка конференция, на която ще се поставят и коментират актуални теми, свързани с живота и проблемите на съвременните млади хора. Основни организатори и участница са младежката група към Църквата, ръководена от пастор Марио Христов, който от доста време работи сред младите евангелисти в България и САЩ.

Българска Младежка Конференция в Чикаго „Enter the Fire of God”Според пастор Марио всяко поколение има своите специфични особености и Църквата трябва да бъде винаги в крак с времето. Едно от най-значимите предизвикателства на сегашното наше време е Интернет и неговите социални мрежи, които се развиха неимоверно широко. Чрез тях милиони младежи създават по различни начини контакти и приятелства помежду си по цял свят. За по-възрастните хора това понякога изглежда доста странно, дори и опасно. Редица изследвания потвърждават, че някои от тези приятелства не са дълбоки и истински, водят до големи разочарования, съпътствани са и с криминални прояви.

На тази Конференция ще бъде разгледана психологията на това явление, какво е съдържанието на понятието „Приятелство”, неговото място в обществото от съвременна и от библейска гледна точка. Освен това какви са оптималните параметри на внимание към днешния електронен свят на глобалната комуникация. Не обеднява ли самият човек и близките му хора от прекомерното отдаване на действително интересния, но чужд и далечен по същество свят, не го лишава новото необятно увлечение и от общението му с Бога?

Пастор Марио говори още и, че когато идват в Църквата младежите са заедно, опознават се истински, дълбоко и вярно, могат да мислят и говорят за Бога и Божиите творения, да хвалят Твореца.  В същото време е на лице стремежът да се представя  Христовата вяра по достъпен начин.  И ако има добре обмислена промяна то тя да бъде само при възприетия нов метод, но не и по същество, да не бъде засегнато или променено посланието. Така както при Евангелска Църква и хваленията на Бога присъства музиката, беседите, въпросите и коментарите, но тълкуванието на Вярата и Божественото начало и същност  са библейски и непроменени.

По всичките тези въпроси по време на Младежката конференция ще говорят лекторите  д.р Доний и Катрин Доневи, които са едни от най-познатите и очаквани богослови в наше време.

Програмата на Конференцията е следната: 

Къде:   Българска Евангелска Божия Църква, Чикаго
Адрес: 1480 Oakton St, Des Plaines, IL 60018
Телефон: (630) 217-7544, (847) 630-5546
Гост говорители: д-р Доний и Катрин Донев
Събитията в трите дни:
…………………………………………………………………………………………………….
11/11/2011      19:00   Откриване и богослужение: Влез в Божия огън!
……………………………………………………………………………………………………..
11/12/2011      10:00   Посланието на Кръст и ерата на Интернет
12:00   Обяд
14:00   Психология на Интернет-взаимоотношенията
16:00   MySpace или ChristSpace: Християнски характер в един постмодерен свят
19:00   Служба-концерт
……………………………………………………………………………………………………..
11/13/2011      10:30   Неделна Служба – сборно младежко хваление
……………………………………………………………………………………………………….

Църква “Нов живот”
Специално за в.”България Сега”

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...