Баскетбол – Иванов записа поредна победа с отбора на Аликанте

Баскетболният национал на България Калоян Иванов помогна за победата на своя тим Аликанте в испанската лига LIga ACB.

25-годишният бивш играч на Манреса и Кахасол Севиля, с който достигна финалите на Еврокъп през изминалия сезон, записа убедителна победа от 91:64 със своя нов отбор в домакински мач срещу Валядолид.

Лошите новини за NBA обаче продължават, след като играчите и собствениците на отбори не можаха за пореден път да стигнат до споразумение преди броени дни и старта на първенството отвъд океана се отлага.

В края на лятото Иванов премина в Аликанте за период от две години, като вече добре се е сработил с отбора, след като започна в титулярния състав за този мач и записа цели 20 минути игра на терена.

Варненецът бе изключително полезен на своя отбор и завърши срещата с 11 точки, 8 борби, 1 асистенция и 1 открадната топка.

Най-много точки за домакините отбеляза Кайл Синглър – 17, а Джеръми Хейзъл и Марио Стожич добавиха по още 12 за убедителната победа на Аликанте.

След мача от четвръти кръг на испанското баскетболно първенство, отборът на Иванов е на четвърто място с три победи и само една загуба, като по този си показател се изравнява с два от основните претенденти за титлата в Испания – Барселона и Реал Мадрид.

Междувременно, силният баскетболен шампионат в Испания привлече много от баскетболистите, играещи в NВА заради продължаваща вече няколко месеца локаут клауза в САЩ.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...