Българско училище „Васил Левски” – Лас Вегас

Приятни учебни часове с новите буквари и читанки! 

Всяка събота и неделя родители водят своите деца в българското училище, за да учат родния си език, да се запознаят с славната българска история. Новите буквари помагат на децата да научат поредната буква, да правят модели на думите, да образуват изречения с тях.

Децата вече знаят какво е буква и какво е звук, откриват мястото им  в думите и в българската азбука. Те сами вече разделят думите на срички и започнаха да сричат в букварчетата. С огромно желание те изписват ръкописните буквички в учебните тетрадки и пишат кратки думички. Най-добрите получават похвали и малки подаръци. Но всички се справят отлично! С интерес те разтварят учебника и учебната тетрадка по Роден край. Запознават се със сезоните, разказват за своите семейства, как са прекарали ваканцията в БЪЛГАРИЯ при баба и дядо.

Българско училище „Васил Левски” – Лас ВегасВторокласниците разтварят своите нови читанки и четат най-хубавите български народни приказки, разкази и стихотворения. Те усъвършенстват четивната си техника, обогатяват речника си с нови думи на български език, научават всеки път нещо ново за България. Българската граматика им се струва трудна, но те се справят, като изпълняват упражненията в учебните тетрадки. Те научават как се пишат правилно думите, гласните и съгласни  звукове в тях.

Учениците от 3 и 4 клас все по добре четат на български език и пишат грамотно. Те определят главните  части на изречението, правят диктовки, пишат преразкази и съчинения. Най-голям интерес проявяват в часа по история и география на България. Те научават за родните ни планини, реки, за нашето Черно море, за българските градове и села. Всичко това ги прави по-уверени и сигурни в себе си, когато си отидат в България през ваканцията. Децата искат да знаят за славното ни минало, за нашата история.

Всички ние, родители и учители, сме горди, че българчетата  живеещи в Лас Вегас, макар и далеч от Родината, имат желание да знаят своя език и славната българска история!

Учебните занятия се провеждат всяка събота и неделя.
Адресът е: 5825 W.Eldora Ave, Las Vegas, NV 89146 
За повече информация на тел: 702 513 3407
 
ЙОРДАНКА АТАНАСОВА,
учител в българското училище

ПОКАНА за 3-ти март

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...