Пет години – само напред!

Беше петък вечер, 27 август, когато в Чикагския ресторант „Механата” се събраха верните почитаели на популярното заведение. Празнуваха втората годишнина на това лично място, събиращо гостите си не с шум и трясък, а с добра обстановка, добра трапеза, с добра музика и настроение, и те всичките са вече убедени, че точно тук е и тяхното място.

Да си има човек с приятелите и свой харесван кът – на хладно през лятото и на топло през зимата, където да отпуска душата, понякога и глас за песен да отпуща, а и снагата – за хора и танци – това вече е наистина преимущество в нашия не лек живот в чужбина!

Mehanata - ChicagoНовите стопани на старата механа за две години сториха едно малко чудо, направиха един малък подвиг. Надмогнаха лошото време, кризата. Подредиха обстановката красиво, създадоха ново усещане, даже въздухът е сякаш друг. Човек се чувства уютно и усмивката е на лицето му. Лошото оставя навън, пред прага.

И ето го това множество, което се събра на втория рожден ден, хората, които обичат и идват винаги, или най-често, само тук! За тях това е място за общение, за добра среща на българи с българи, с приятели.

Вечерта беше невероятна, приятна, човешка, стана силно вълнуващо тържество.

На грандиозното парти – грандиозната музика на оркестър „Колорит” беше лика-прилика. Прецизният музикален нюх и професионализъм на DJ Киро и DJ Емо държаха създадоха високо напрежение и радост у присъстващите.

Когато вкусните блюда по масите бяха дегустирани и изядени, а виртуозното изкуство на главния готвач Вергил Иванов благословено и специално подчертано с благодарност, когато „огнената вода” в най-добрите разновидности от български и световни марки зареди с динамит краката- започнаха танците! А когато има танци – българските заведения нямат конкуренция. Защото и танците и жените ни са най-красиви и най-добри!

После дойде изненадата… Необичайно пъстра и богата томбола с един впечатляващ – 32 инчов телевизор. И кой го спечели?

Иван спечели 2 пъти! Спечели и „върха”, спечели и възхищението на всички с великолепния си жест – моментално подари телевизора. А на кого? Разбира се, на едно щастливо момиче с името на победителка – Вики, Виктория!

Mehanata - ChicagoДокрая в зори купонът ставаше все по-велик и прекрасен. Благодарности на целия персонал на заведението от всички! И особени благодарности Тошка Недкова – мениджър на ресторанта!

Оптимистичната втора годишнина, която отпразнувахме, дошла след трудно време и общия спад на финансовите възможности на хора и корпорации показа завидните качества, умението на Иван и Нина, на Румен и Мая добре да ръководят своя бизнес и добре да посрещат своите клиенти.

Беше хубаво да си заедно с толкова положителни хора. Беше важно за всички да вкусят в тази вечер толкова необходимата ни днес хапка, наречена кураж, оптимизъм.

Поднесе ни я нашият български ресторант „Механата”.

 

Климент Величков

Материалът е поместен във в. “България Сега” – Чикаго

 

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...