Заедно на 8-ми март – Парти на българските жени в Чикаго

Дамски фест с много искреност и забава

Около 100 жени – празнично красиви, приповдигнати и искрени. 25 дечица – мънички и по-големи – в пъстри носии във весел танц и на хорото с майките и бабите си. Мило стихотворение за мама, казано смело на микрофона от малката Йоанна.

Главните организатори на празника – дамската част от Борда на директорите на Българо-Американския център за духовно и културно наследство: Надя Едрева, председателката Кина Бъговска и зам.председателката Петрана Стаматова и Велина Иванова.Трогателна поема за женския огън и сила, прочетено с патос от Росица Дамянова. Викторина „Въпроси за жената“ с награди – от автентична картина през Троянска керамика до козметични продукти. Храна? Колкото искаш – подарена с кавалерство за българските жени от магазини и ресторанти тук. Смях? Още повече. Музиката, добре подбрана от DJ-Гриша. Хора, танци, приятелско бъбрене… Празник! Осми март!

Българо-американският център за културно наследство – Чикаго направи партито. С ресурсите и ентусиазма на шепа жени, решени да създадат празничност на десетки повече. С отклика, присъствието и моралната подкрепа на тези които дойдоха и се веселиха. С невероятната щедрост на българските мъже (и тук-там жени) собственици на ресторанти и магазини. С жеста на дарители, които осигуриха наградите за викторината. С отзивчивостта на всички, които подреждаха маси, упътваха на входа, закачаха палта, чистиха след купона… Накратко с добрите намерения на много жени (и мъже),  Българо-американският център за културно наследство-Чикаго, затвърди традицията за весел и щедър Осми март за всички български жени тук. Гост на тържеството бе и съпругата на Генералния консул на Република България в Чикаго Валентин Дончев – Кристина Дончева. Особено доволен остана големият й син, който се включи активно в рисуването на поздравителни картички, заедна с всички деца, дошли на празника.

Догодина, си казахме всички на тръгване, ще бъдем в по-голяма зала…

Благодарност от сърце! За блюдата с луканки и сирена, кебапчета и щопска салата, картофки и зеленчуци, палачинки, баклави, торти и какво ли не. За виното, българските сокове и нектари. За красотата на жеста. Благодарността ни е към: Магазин „Младост“ в лицето на Жоро и Бистра Узунови, ресторант „Attitude” в лицето на Вили Бончева, ресторант „Авангард“, ресторант „Мираж“, ресторант „Механата“, ресторант „България“, гостилница „Вкусен свят“, магазин „София“, Lewanowsi Wino.pl.

Благодарим за наградите за забавната викторина, осигурени от: Магазин „Младост“, картината на Кина Бъговска, Пицария„Sarpino’s”и Цветан Йончев, Стайка Должева, Здравка Бонева, Васи Попова, Дани Савова, Леонид Левин.

Благодарност към Детски ансамбъл „Хорце“ към Училище „Джон Атанасов“ с ръководител Константин Маринов.

Благодарност към всички дами които дойдоха!

До следващия Осми март!
    
Надя Едрева – PR
Българо-американският център за културно наследство-Чикаго

Снимки: Елеонора Едрева

 

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...