Има ли живот в България

Има ли живот за нас в България? За нас, които я напуснахме отскоро и преди години? По-точно – има ли работа за нас в България, защото живот ще има. Може и по-хубав да е от тоя, който го живеем сега из чужбина…

 На тези въпроси се опитват да ни отговорят сдруженията „Тук-Там” и „Back2bg”, които организират форума „Кариера в България. Защо не?”. Събитието е обявено за 22 декември 2009 година в хотел „Кемпински-Зографски”, София. Държавната агенция за българите в чужбина е партньор на организаторите. Ще се състои за втори път след миналата година.

През 2008 година имаше над 700 участника от 35 фирми и организации.

„Кариера в България. Защо не?” е уникален форум, насочен изцяло към българи с образование или опит в чужбина и компании, търсещи квалифицирани кадри – ни информират от сайта www.KarieraVBulgaria.com

След големия успех на форума през 2008-а, дойде време и за второто му издание. Целта на мероприятието е да запознае млади, амбициозни и квалифицирани българи с възможностите за кариерно развитие в родината и да дадем възможност на компаниите за среща с подходящите кандидати.

Тази година в рамките на един ден кандидатите ще могат да посетят изложбените маси на работодатели, както и да се включат в семинарната част на форума. Както и през 2008-а, лектори и модератори на семинарите ще бъдат мениджъри на водещи фирми, представители на HR агенции и преуспели предприемачи. Наред с това кандидатите ще имат възможност да получат индивидуална кариерна консултация от специалисти AIMS Human Capital. Очаква се на форума да присъстват над 60 големи компании и повече от 1500 българи с образование или професионален опит в чужбина.

Миналата година над 700 студенти и абсолвенти от чуждестранни университети участваха в кариерния форум в хотел Метрополитън в София. Най-голям беше броят на училите в Германия и САЩ. На предишния форум уменията на българите с чуждестранен опит оцениха 35 водещи фирми, сред които Ernst&Yong, BNP Paribas, Deloitte, Liebherr, Praktiker, Mtel.

Организатори на инициативата са „Тук-там” – информационна и социална мрежа за българи, завършили в чужбина, и Back2BG.com – уебсайт за търсене и предлагане на квалифицирана работа.”

Вulgaria21.com също ще ви информира за обсъжданите теми и идеите, които ще се появят на този форум. Срещат се предприемачи, работодатели от България, с българи получили опит и образование в различни страни по света, търси се рационалното зърно от тази среща за българската икономика и за върналите се в родината си българи.


В програмата:

Изложение и представяне на водещи български фирми.

Дискусия между работодатели и кандидати от чужбина за взаимната изгода от тяхното бъдещо сътрудничество

Популярно представяне на съвременното развитие и тенденциите на българската икономика.

Как и защо българи с много добра кариера в чужбина се връщат и започват работа в България

Как се чувствуват те в родината си, която сега е по-друга?

Дискусия за политиката и към какво бъдеще тя води страната ни.

Какви са аргументите на онези, които смятат, че условията за реализация в България все още не са добри?

Очаквайте отговори на тези въпроси където и да сте – на форума в „Кемпински-Зографски” – София, в Чикаго или където и да сте по света!

Bulgaria21.com

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...