Хей Врабче, започни да крачиш!

ЗДРАВЕЙТЕ
Кой в света е научил едно врабче да крачи?
Аз не казвам нищо ново, но това което съм написал е добре забравено старо и е най-съкратен, най-конкретизиран, най-стилен, разбираем справочник за качествата, които ще са нужни на младия човек, за да успее в живота, да се реализира успешно на пазара на труда.
Желанието в живота ми е, защото това, което искам да публикувам, съм събирал почти през целия ми живот, е да издам “Хей Врабче, започни да крачиш” и да се дават тези книжки на децата, завършващи основното и средното си образование, заедно със свидетелствата в края на учебната година, а защо не и да се запознават децата през учебната година с ползата от този ,,наръчник”.
Кръстев – Чайковски


Хей Врабче, започни да крачиш!

Съдържание

1. САМОУВЕРЕНОСТ – Щастието не идва само, трябва да идем при него. Как да се държим достойно. Как се добива самоувереност. Изкуството да говорим. Човек трябва да знае да се изразява добре.

2. ВОЛЯ – Волята е сила. Кой човек успява. Как се придобива воля. Практически начини.

3. ПОСТОЯНСТВО – Върши само една работа. Не бъди специалист по всичко. Времето е пари. Нашето вдъхновение и чуждите съвети. Решителност. Пристъпвай внимателно.

4. ВТОРОСТЕПЕННИ КАЧЕСТВА – Учтивост и любезност. Бъдете добър и справедлив. Изкуството да слушаме. Изпълнявай обещаното.

5. ФИЗИЧЕСКИ КАЧЕСТВА – Човек може да е харесван без да е красив. Симпатичното лице. Наука за жестовете. Външност и дрехи. Как да правим добро впечатление. Бъдете приветливи. Поздравявайте сърдечно.

6. КАК ДА СТАНЕМ ЕНЕРГИЧНИ – Любов към работата. Какво е инициатива. Как да я развием. Успехът е спестена дейност. Коя дейност е полезна.

7. КАК СЕ ПЕЧЕЛЯТ ПРИЯТЕЛИ – Егоистът не е симпатичен. Които си приличат се привличат. Симпатична и антипатична личност. Истински успех.

8. СПОКОЙСТВИЕ – Гневът е слабост. Запазване на енергията. Не бъдете възбуден. Борба против злополуката. Доблест. Съзерцание.

9. САМОВЪЗПИТАНИЕ – Трудът е приятен, когато се работи със сърце. Трудът освобождава от зависимост. Дисциплиниране на характера.

10. АМБИЦИЯ – Добра и лоша амбиция. Човек без амбиция. Видове щастие. Апатичен живот. Амбицията е свързана с дарбата.

11. ОПТИМИЗЪМ – Оптимизмът източник на енергия. Теорията на песимиста е вредна. Борба за живот. Избор на приятели. Какво да четем.

12. ИЗБОР НА КАРИЕРА – Признание. Начин да го познаем. Няма малки неща в живота. Не се облягайте на случая. Бъди смел. Нужна и опасна смелост.

13. ВСИЧКО ЛИ СТАВА С ПАРИ – Всичко става с пари. Зависимостта е дъщеря на бедността. Парите са независимост. Печелете, но не експлоатирайте. Избягвайте тиранията на парите.

14. КАК ДА ПЕЧЕЛИМ ПАРИ – Времето е пари. Хорското доверие е злато. Как да вдъхнем доверие. Трудът е пари. Пестеливост. Умение да чакаме. Бързият греши. Нетърпеливост.

15. РАЗПОЗНАВАНЕ НА ХАРАКТЕРА – Познавай хората. Израз на лицето. Пет вида лица. Черти на лицето и значението им. Темпераменти. Вид държане.

Кръстев – Чайковски

 


Търсим издател и спонсори за отпечатване на книжката “Хей Врабче, започни да крачиш!”.
За контакти с г-н Кръстве: excellencyos@abv.bg 

You may also like...