В Канада има работа

Канада става все по-желана…
Емигрантската вълна се засилва, стана ясно на среща между представител на емигрантските служби на Канада и пловдивчани, станала преди известно време в “Алианс Франсез”. Младежи и току-що завършили студенти живо се интересуваха за условията на живот и възможностите за работа. На тези въпроси отговаряше  аташето по комуникациите на бюрото на Квебек във Виена Христина Мирчева.
“Не тръгвам толкова за пари, колкото заради шанса да се развивам и да градя кариера”, сподели 25-годишната Маря Йорданова, която наскоро се дипломирала като бакалавър с български и английски език в Пловдивския университет. “Бил съм три лета подред на студентска бригада в Ню Йорк и съм решил да емигрирам. Имам добра работа тук, но системата не ми харесва”, обяснява мотивите си 30-годишният Пламен.
Една трета от курсистите в “Алианс Франсез” под тепетата за изминалите две години са заминали за Квебек. Сред тях имало не само завършващи студенти, но и инженери на по 50 години и музиканти.
В момента в тази част на Канада се търсели най-много работници в хранителната индустрия. Особена нужда имало от хора за обработка на различни видове месо, както и от технолози и служители в месокомбинати. Изискването към тях е да имат минимум 800 часа професионално образование по специалността и способност за езикова комуникация.

/По материали от печата/

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...