Бартра: Няма по-амбициозен от Меси (Футбол)

Младият защитник на Барселона Марк Бартра остана възхитен от таланта и всеотдайността на звездата на „каталунците” Лионел Меси по време на предсезонната подготовка на тима.
21-годишният бранител на Барса бе впечатлен от големите амбиции и усърдието на неговия съотборник и голмайстор на отбора Меси.

Бартра изигра основна роля в отбора на Тито Виланова по време на предсезонната подготовка на „каталунците”, след като му бе даден шанс за изява с първия тим, поради отсъствието на Жерар Пике и Карлес Пуйол.

След разгромната победа на Казабланка с 8:0 през уикенда, младия бранител заяви, че подобрява значително играта си с титулярния състав на „благуарана” и същевременно похвали Меси за невероятния му талант и всеотдайност.

Той разкри пред журналисите в Испания:

„Малко по малко натрупвам увереност в себе си. Много е важно да събера колкото се може повече игрово време. Страшно добре ми се отразява съвместната игра с Хавиер Масчерано и Даниел Алвеш. Научих много неща от тях.”

„Всеки играч от Кантера се чувства фантастично, когато играе с Меси. Той улеснява играта на отбора значително. Меси е най-добрият играч в света, няма думи, с които да го опиша. Никога не съм виждал толкова амбициозен играч като него в съблекалните.”

Някои от най-зрелищните изпълнения на звездата на „каталунците” може да видите с последните футболни видео новини за испанското първенство.

Барса завършиха втори в шампионата на Испания през изминалия сезон, но въпреки това са фаворити за спечелването на титлата според много прогнози Примера Дивисион.

Георги Иванов

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...