Thanksgiving Day – Ден на благодарността в САЩ

В САЩ Денят на благодарността се празнува в 4-я четвъртък на ноември, а в Канада – във 2-я понеделник на октомври. В тези страни той е официален празник. Традицията на празника в САЩ и Канада води началото си от английски заселници, но в Обединеното кралство той не е основен празник.

happy thanksgiving

По своята същност, това е религиозен празник, изразяващ благодарноста на хората към Бог за плодородната жътва и нещата, които са придобили през годината благодарение на Неговата щедрост.

Празникът е един от най-обичаните и почитани в САЩ, като с времето все повече се превръща в светски празник. Понякога съвсем небрежно го споменават като “Turkey Day” (Ден на Пуйката). Денят на благодарноста датира от времето преди създаването на Съединените щати.

Нарочването на един ден в годината за отдаване на благодарности е станало неразделна част от американската култура, една традиция, за която много хора вярват че е била отбелязвана без прекъсвания още от времето, когато пилигримите от Колонията в залива на Масачусетс са я започнали през есента на 1621 година. Подобно на други традиции, закоренени в историята и културата, същността й е по-сложна от това, което традиционните вярвания описват.

Повече информация

 

 

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...