Заедно на Рождество – Български Коледен концерт в Чикаго

ГОЛЯМ БЛАГОТВОРИТЕЛЕН КОНЦЕРТ
Заедно на Рождество!

Уникалното събитие събра най-добрите български изпълнители на Чикаго. Нищо друго не ни остава, освен да се радваме на Рождеството, което е и знамение, и надежда за по-добро, което е възможно тогава, когато отворим сърцата си. Нека заедно помогнем на нуждаещите се деца в България, защото искаме и можем!

Заедно на Рождество - Български Коледен концерт в Чикаго

 

Българската евангелска църква „Нов Живот“ и Българо-американският център за културно наследство, със съдействието на Генералното консулство на Р. България в Чикаго, Съюза на българските писатели в САЩ и по света, и Съюза на българските художници зад граница, организираха български благотворителен коледен концерт под надслов „ЗАЕДНО НА РОЖДЕСТВО“.

Концертът се състоя на 5 декември т.г., събота, от 6.30 pm в Guerin College Prеparatory High Scool, 8001 W. Bellmont Ave., River Grove, IL

 

Участваха: Фолклорен танцов ансамбъл „Хоро“, Сдружение „Български музей в Чикаго“, Българска християнска общност, Гласовете на малката България, Дует Минкови, Теменуга и Ангел Жекови, Школа за народни танци „Булгарика“. Сценография: Кина Бъговска, хореография и сценарий: Ирина Гочева, водещи: Мария Георгиева и Краси Андонов.

Приходите от продадените билети ще бъдат дарени на фондация „Българска памет“ и асоциация „Детско сърце“ – България.

Дарения се приемат до края на годината. За повече информация: https://www.facebook.com/iva.koeva.1 

––––––––––––––––––––––-

Фондация „Искам Бебе” (Iskambebe.bg) информира, финансира и осигурява емоционална подкрепа на хората, които се борят за свое дете. За тази кауза работят много доброволчески екипи в България: психолози, демографи, социолози. Този проблем, освен медицински е и психологически. Той не е само личностен, той е социален, политически, културен, той е проблем на нацията.

Асоциация „ Детско Сърце” (Childsheart.eu) обединява хора, съпричастни с проблемите на децата и младите хора със сърдечни заболявания. Това са кардиолози, психолози, социолози. Сърдечно-съдовите заболявания водят до изолация, а това затруднява социалната интеграция на такива хора. „Всяко дете с физически недостатък трябва да се радва на пълноценен и достоен живот.”- из Конвенцията на ООН за защита на детето.

––––––––––––––––––––––

 

You may also like...