Представител на Държавната агенция за българите в чужбина посети БТПП

Зам.-председателят на БТПП Георги Стоев се срещна с Иванка Славчева, представител на Държавната агенция за българите в чужбина.
Тя представи излезлия от печат през септември 2014 първи том от трилогията “Чикаго – българският град”, издаден от културната организация на българите Bulgarian-American Legacy (“Български завет в Америка”) под патронажа на генералния консул на Република България в Чикаго. Книгата е посветена на историята и актуалното състояние на българската общност в тази част на САЩ.

Сборникът е двуезично издание (на български и английски език), което подробно документира потенциала  на всички онези културни сдружения и образователни звена, съхраняващи българската духовност в град Чикаго, където живеят повече от 150 000 наши сънародници.

На снимката:  Генералният консул на Република България в Чикаго Симеон Стоилов и Изпълнителният директор на изданието и председател на “Bulgarian-American Legacy” Динко Динев

Иванка Славчева съобщи, че Държавната агенция за българите в чужбина се ангажира с разпространението на част от тиража сред централните и териториални органи на изпълнителната власт и други компетентни ведомства и организации с увереността, че изданието ще допринесе, както за опознаването на българите в този регион на Америка, така и за развитието на приятелските контакти и взаимодействието между България и САЩ.

Георги Стоев изрази надежда, че наред със своя исторически и културен принос, тачи инициатива ще създаде нови възможности за съвместни делови инициативи.

Ива Иванова
Експерт Връзки с обществеността
Българска търговско-промишлена палата

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...