Изгубеният Боинг 777

Месец мина от 8 март 2014-та, когато се случи тази история, достойна за Бермудския триъгълник

Докато половината свят търси, или се прави че търси,  изгубения „Бойнг 777”, неназовани източници от различни разузнавателни служби по света, с половин уста или с цяло гърло, заявяват своите, различни по същество, версии. Според една от тях,  изпарилият се аероплан на „Malaysia Airlines” се намира на неравен селски път, на югоизток от размирната афганистанска провинция Кандахар, съвсем близко до границата с Пакистан, на който пилотът е успял да го приземи. Независимо от това, че и двете му крила са пречупени и отделени от корпуса, всичките 227 пасажери и 12-членият му екипаж са живи, макар и някои от тях също малко поначупени както въздушното си возило.

Местните талибани или /възможно/ други антидемократи, представящи се за такива, са ги върнали, доколкото могат  към съзнание.  Съставът е разделен на 7  групи  и са ги заселили в подземни бункери. Намеква се, че най-обгрижвани са двадесетината китайски специалисти, от които изглежда се интересува някоя си международна сила. Предполага се, че има спецслужби по света, които знаят за какво става дума, защото темата е явно обсъдена и реализирана от самите тях.
Месец мина от 8 март 2014-та, когато се случи тази история, достойна за Бермудския триъгълник, където също така са изчезвали безследно пълни с човеци разни транспорти. Което пък не се свързва с никакви тайни служби и това ни кара да не вярваме много на гореописаната версия.

Изгубеният Боинг 777

Някои някъде чуха писукането на черните кутии на  „777” , сега ги чакат те да се изтощят и млъкнат. И търсят. Самолети, вертолети, кораби, подводници и лодки от 27 държави търсят! От Китай, Япония, Австралия, от Бангладеш, Пакистан, Индия, даже и такива от Узбекистан, Туркменистан, Казахстан, което изглежда странно. Коментира се, че поради възможността Боингът да е прелетял над тяхна територия. На 2 април  към търсачите се присъедини и британката атомна подводница  „HMS Tireless”,  независимо, че е изключено изчезналият самолет да е прелетял под Британския остров.

Извън шегата – тази международна солидарност и единство на хората за спасяване на човешкия живот заслужава огромна адмирация. Ето че към Индийския океан пътува, може и да е стигнал вече, австралийският супер-кораб „Ocean Shield”, на борда на който е бил монтиран доставеният от САЩ  високочувствителен хидролокатор, способен да засече, примерно, металните парчета на самолет на дълбочина 6 000 метра.

Според САЩ за гибелта на самолета са отговорни „тези, които са били в пилотската кабина”, което е естествено, защото отхвърля тезата, че има нещо съмнително в конструкцията и изработката на този тип „Бойнг”. Министърът на транспорта на Малайзия официално съобщи, че самолетът е бил напълно изправен и годен за полет. Той насочи вниманието, че комуникационните системи на въздушната машина са били предумишлено изключени 40 минути след излитането от намиращ се на борда човек. След 14 минути този човек изключва и приемно предавателното устройство, което пък елиминира и радарната връзка със Земята.

Тайната на изгубения самолет реши да потърси и режисьорът на хита „Властелинът на пръстените” Питър Джексън. Новозеландецът тръгна със собствения си самолет „Gulfstream G650”, който му струва 80 милиона долара. Очаквайте нова потресающа киноепопея!

На 25 март в Малайзия официално обявиха гибелта на самолета.
Не зная защо, случайно или не, Русия не показва интерес към загадъчното събитие.
Може би полетът от Куала Лумпур за Пекин е променен в посоката на един друг и по-добър свят. Но засега от там не могат да ни се обадят…

Климент Величков
в.„България Сега”, Чикаго

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...