Литературен конкурс по случай 150 години от рождението на Алеко Константинов

“Днес, 150 години след раждането на Алеко Константинов, си припомняме неговата страст да пътува, желанието му да опознава нови места и народи, да ги сравнява с българската действителност от края на ХІХ в.
Писателят обича природата и описва възторжено нейната красота, но в същото време с внимателен, понякога и безпощаден поглед преценява социалната обстановка и нравствеността на хората, заобиколени от нея, най-вече в големите градове.
Този конкурс на Public Republic се опитва да припомни и – доколкото е възможно – да възроди духа на Алековото наблюдение, способността да обичаш природата и хората, но в същото време да бъдеш наблюдателен към проблемите и конфликтите в техния начин на живот.
Обект на описание могат да бъдат различни места в България и целия свят. Важното е да притежавате чувство за хумор, критична наблюдателност и себенаблюдателност. Пътеписите не трябва да надхвърлят обем от 1200 думи.”
проф. дфн Милена Кирова

Мултимедийното списание “Public Republic”, с подкрепата на Немско-българското дружество в Хамбург и Дружеството за българо-немски икономически и културни връзки, Германия, организира от 24 май до 15 септември 2013 г. конкурс за пътепис на тема „Где е земният рай?”.

Текстовете ще бъдат оценявани от жури в състав: проф. Милена Кирова (литературен историк и критик) – председател на журито, проф. д-р Кирил Топалов (съветник на Президентството по културата, духовното развитие и идентичност), проф. д-р Николай Чернокожев (преподавател в СУ и автор на книги по възрожденска литература и литература след Освобождението), Здравка Евтимова (писател), д-р Дария Карапеткова (гл.ас. в Катедрата по италиански в СУ, преводач и автор на книги за съвременна италианска литература), Оля Стоянова (журналист и писател), Драгомир Симеонов (журналист).

Първа награда — електронен четец.

Втора награда — две нощувки съз закуска и вечеря в петзвездния хотел “Премиер” в Банско.

Трета награда — електронни книги на Милена Кирова, Кристин Димитрова, Здравка Евтимова, Елин Рахнев и Керана Ангелова от издателство Public Republic Publishing.

Отличените на първите три места автори ще получат грамоти и ще бъдат издадени в електронна книга – юбилейно издание на Public Republic.

Регламент:

•    Условия за участие: В конкурса може да участва ВСЕКИ само с ЕДИН ПЪТЕПИС. Задължително условие е текстът да НЕ Е ПУБЛИКУВАН досега в печатно или интернет издание.
•    Срок: От 24 май до 15 септември 2013 г. включително (текстове се приемат до 24:00 часа на 15 срещу 16 септември).
•    Обявяване на наградeнитe: 25 септември 2013 г.

Изисквания към участниците:

1. Изпращане на един E-mail до редакцията (konkurs@public-republic.com) с два прикачени файла. В полето “Относно”/ Subject да бъде записано „За конкурса” и Вашето име и фамилия.

2. В първия прикачен файл се съдържа пътеписът (като doc), с който участвате в конкурса.
•    в категория “Проза” участват само пътеписи с обем до 1200 думи.

3. Върху самите текстове да няма никакви лични отличителни знаци (име, потребителско име, автограф, лого и т.н.).

4. Във втори прикачен файл (като doc) да бъде изпратена попълнена съответната форма за участие, която може да изтеглите тук:
•    Формуляр за участие

5. Kонкурсът за пътепис на тема „Где е земният рай?” на мултимедийното списание Public Republic е конкурс за авторски творби. Можете да участвате в него само с текстове, на които Вие самите сте автор. Изпращането на чужди произведения за конкурса е недопустимо и е свързано с юридическа отговорност. С изпращането на кандидатурата си, участникът дава изричното си съгласие с това условие, както и с условието текстовете му да могат да бъдат публикувани в online и печатни издания на Public Republic.

6. Всеки от участниците в конкурса ще получи в рамките на 48 часа на електронната си поща мейл, че текстовете и необходимите данни са пристигнали успешно на редакционния адрес. В случай, че сте пропуснали да изпратите нещо, също така ще получите мейл с молба да допълните вече изпратеното.

Пожелаваме успех на всички участници!

За допълнителна информация и въпроси: konkurs@public-republic.com

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...