ПОЛИТИЦИТЕ? – ДО ЕДИН СА ЗАДНИЦИ

(Една VIP разказва)

Дали знам какво е вип? Хайде сега, ти мен съвсем за блондинка ме взе. Аз ли? Вип съм си отвсякъде. Пея, хората ме слушат, идват на концертите ми, значи съм важна персона. Не е ли така?

Защо някакви парламентарни патки могат да са вип, а аз да не мога? При това съм образована, дано ми личи, и знам няколко езика. Нещо да кажеш?

Чуй ме, аз освен че пея, също и пиша! Написала съм роман и съм решила до края на годината да напиша още един. По-лесно е от пеенето – просто сядаш и пишеш, каквото се сетиш. Стига да се сетиш. Но не искам другите да научават, защото веднага ще почнат, виж я тая интелигентната кво се прай и прочие. Като му дойде времето ще разберат.

Много е злобно племето българско, сигурно си наясно. Не че на други места няма злобари, била съм тук-там, видяла съм, обаче като тукашните няма по света.

За онези в парламента пък изобщо не ми се говори.

На един, няма да му казвам името, пях на сватбата на дъщеря му. Тантурест, мазен и пинтия – идея нямаш! Докато даде парите то не беше пуфтене, то не беше усукване. Стиснати са и в червата, иначе голям го вадят.

Друг един, пак  партиец някакъв, беше решил да ме сваля, обаче задръстен колкото си иска. Викам му, освободи си чакрите бе, човек! – ти с мен не можеш да се оправиш, тръгнал си държавата да оправяш.

Контузени са целокупно, това е истината. И само пари, пари, пари в главите им. Добре, искаш пари, ама дай нещо насреща. Аз поне пея. А те какво правят?

Не искам да говоря за политика, защото политици в България няма. Задници са до един, само това мога да ти кажа.

И тия отвличания, да не мислиш, че са случайни? Просто идат избори и на някои другари им трябват дебели пачки. Не че на мен не ми трябват, обаче никого не съм тръгнала да отвличам, нали.

Българите не искат закони. Тук хората са се оплели един в друг, всеки дължи на някого нещо, всеки иска от някого нещо – шуранайки и шуролинки.                                                                                                                                                                  

Мечтата ми е да пея на Кабус бин Саид. Оманският султан. Искам да подари и на мен медийна империя. Красива съм, талантлива съм, защо някои хора в България да имат медийни империи, а аз да нямам?

Най-хубавото, което ми се е случвало дотук? Срещата ми с теб. Добре, сериозно: най-хубавото дотук е, че съм жива и слънцето продължава да изгрява.

Не пия.  Обичам чаша-две „Божоле”, не повече.

Не шмъркам кока и не понасям мъже с черни очила и бели чорапи. Каква вип-ка съм тогава ли? Ами май никаква.

Вип брадър? По-голяма излагация не съм виждала, честно! Интриги, пиене, ядене и ходене по голяма нужда – това е. И непрекъснато някой плаче. Или крещи. Имам чувството, че  тия хора влизат там единствено да се нареват и накрещят.

Малоумен трябва да си, за да пуснеш телевизора и да ги гледаш. Но на хората май това им трябва.

Ти разбираш ли, тези типове търсят скандал на всяка цена, защото са наясно, че в България това се харчи. И защото на друго не са способни.

Не понасям места, където хората са се събрали да си правят мръсно и да задоволяват животинските си страсти.

И това тяхно непрекъснато плюскане!

Те не са там, за да покажат възпитание и класа, много ясно!  От възпитание пари не се печелят. Нова телевизия си е направила добре сметката: ще вкараме млади и не дотам млади простаци, ще им дадем възможност да се освинват на воля и ще приберем някой друг милион от драгия зрител.

Че кой да ги научи на обноски и как се води нормален разговор?  Аз може да не съм съвсем цвете в речника, но досега на никого не съм казала „да ти с*ра в устата”. И то пред камера. Ти разбираш ли за какви хора говорим!

Но на тях не им пука.  Защото знаят, че зрителите искат точно това.

Каквото виждаш в къщата на брадъра, същото е в държавата: агресия и истерия. Наоколо сеирджиите зяпат, поркат си биричката и се кефят. Да живее България! И Нова телевизия!

Откъде идва цялата тази простащина ли? Според мен от липсата на самочувствие. Тия хора там нямат грам самочувствие, макар да го играят велики. Гледала съм такива предавания в други държави – няма да чуеш псувни или някой да обижда някого. Състезават се джентълменски и не клюкарстват като нашите от сутрин до вечер.

Не, не съм от никаква партия. Вече не съм.  Подпитват ме с тези ли съм, с онези ли съм?  Със себе си съм. Ама не можело така, трябвало да се определя. Ако не съм се определяла, значи съм била незряла. Майна ви, аз искам да съм незряла.

Незряла, непартийна певица, която не ходи по светски партита, не си развява циците и гаджето й не е футболист. Това съм аз. Ходя с гащи през всички сезони и не участвам в порно сесии.

Представяш ли си какъв ужас! Освен това мириша хубаво и без парфюм.

Е, аз да тръгвам. Желая ти хонорара, дето ще вземеш, да е по-голям от моя!

Владо Трифонов

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...