Сагата „Бербатов тук – Бербатов там” свърши

Писанията  около трансфера на Бербатов постепенно станаха като новини от фронта. Ситуацията се променя всяка минута, но на практика досега си оставаше едно и също. Футболистът си седи на пейката на резервите, на една ръка разстояние от вече никак не симпатичния Фърги.

В сряда, 29 август, двата мастадонта на италиянския спортен печат  „Газета дело Спорт” и  „Кориере дело Спорт”  пишат, че Димитър Бербатов е вече играч на Фиорентина. Клубът плаща 5 милиона евро на Манчестър Юнайтед и по 1.8 милиона евро на сезон плюс заслужените за успехи бонуси, на футболиста. В същия ден Едуардо Мача, изпълнителен директор на Фиорентина чака Бербатов на еърпорт „Америго Веспучи /не Америко/ във Флоренция, пред клубните офиси чакат и два отряда фенове да видят девятката на МЮ,  която става тяхна… Но гостите от Албиона звънят отнякаде по света – от Мюнхен, казват някои, че точно сега няма да пристигнат, ще се обадят после.

Експлозивните италиянци дори съобщават, че Бербатов ще играе с Девятката на Фиорентина още в неделя, 2 септември при гостуването  на Наполи и ще има удоволствието да си разменя пасове с другата звезда на отбора – Стеван Йоветич, наше момче, комшийче, което влиза в първия отбор на Партизан – Белград на 16 години, играе вече 5 години във Фиорентина и е национал на Черна Гора.

Да, ама… читателите на пишещия във Фейсбук Бербатов четат страницата му и виждат, че Бербатов с мениджъра си Емил Данчев си правят манджа в някаква квартирка, някъде по света,  и нападателят обяснава в текста под снимката  на тайната вечеря:  „Всичко ще бъде наред, бъдете спокойни, но и ние трябва да ядем. И не четете много вестници , пишат каквото си искат.”
Неговият мениджър Емил Данчев, за разлика от вестниците, нито пише нито казва нещо вярно. /Той само вади надпис, какъвто  нашите чикагски бездомници показват на хората – „Гладен съм”/ където пише, че бъдещето на клиента му ще се знае след няколко дни, довечера, малко по-късно … А за Фиорентина? – Питайте тях!

Бербатов с мениджъра си Емил Данчев

На практика  двамата разиграват сценария, с който като че вързаха навремето Сър Алекс. Иницира се и се имитира търсене и покупателят се лъже и купува набързо за да не изпусне келепира. Оказва се че тръгвайкеи на някъде, това е не точно Флоренция, както са се договорили с италиянците и  Манчестър Юнайтед, а възможно Мюнхен, водят преговори от самолета с Ювентус, че още и с Фулъм. За да се стигне, часове преди да се вземе решението, че Фиорентина не е в сметките, и ако Юве не даде обещания милион в повече Бербатов ще се върне да играе на острова – във Фулам.

Вярно е, че в днешния безмилостен век всеки рекетира всеки, когото може, но след такива изпълнения, ако на Бербо не му тръгне играта във Фулъм, Ювентус или Фиорентина, следващият отбор, на който може да разчита ще бъде Етрополе, но поне ще може да лети с българския правителствен  Самолет № 1 на въздушните ни сили, на тренировки в Шабла.

В момента Бербатов и Данчев са някъде по трасето и последният обещава да соъбщи до сред нощ какво са избрали. Къде ще играе Бербатов, ще разберем по-късно.
Но това е последното, което аз мога сега са  ви предам от фронта – часове преди нашия-ваш вестник „България Сега” да се хвърли под валците на рототивната машина за да бъде напечатан…

Бербатов, или неговият мениджър, изглежда умеят да играят  и на терена на пазарлъците. Очудващо беше още навремето, когато Фергюсън го купи за двойна цена, отколкото трябваше и след това намрази и него и себе си за издънката и започна де се държи като канибал с нашия футболист.

PS:  В 12.30 ч. чикагско време /18.30 средноевропейско/ се получиха съобщения, че Бербатов ще играе в Ювентус, чакало се само подписа на президента на клуба от Торино Андреа Аниели. Сагата свърши. Ако реферът не даде продължения…

Климент Величков
„България Сега”

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...