Малката Норвегия в Уисконсин

В края на юни голяма група българи, с един също така голям автобус, избягахме от горещините на Чикаго чак до сенчестите горски поляни на Малката Норвегия.

Това е атрактивно селище от няколко стари норвежки къщи, построени от  скандинавски заселници в Америка.  Един музеен комплекс, където  сега се правят фестивали,  а хората идват да погледнат  и как са живели нашите предтечи преди много години.  Тук всичко е вехто  и достолепно в своята строга красота, с изключение на вечно младата и свежа гора, планинска вода и ветрец, който ни съживи и почти ни даде криле да се издигнем и надживеем горещата сухота, която ни беше притиснала в “цивилизования свят”.

Малката Норвегия в Уисконсин

Беше по една идея на Българската Евангелска Църква  в Чикаго  “Нов Живот”, където имат вкус към такова общение с  природата и с историята на онези решителни имигранти, които са дошли  по днешните ни места и са създали Новия Свят.

В близко време ще се върнем отново към тази тема и ще  ви запознаем с това интересно и изключително приятно за ден-два прекрасен, първобитен отдих, място, от какъвто всички постоянно се нуждаем. Намира се недалеч, в Уисконсин, близко до столицата на щата – Медисън.

С най-добри пожелания и вие да посетите великолепната Малка Норвегия!

Климент ВЕЛИЧКОВ, Чикаго
За в.  “България СЕГА

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...