Филмът „Отец Иван и неговите деца”

Сайтът за онлайн гледане на българско кино www.netcinema.bg ще предложи за Великден с благотворителна цел документалния филм на Джеки Стоев „Отец Иван и неговите деца”.

Отец Иван и неговите децаФилмът ще бъде достъпен в сайта от 12 април на цена от 2.40 лв. с ддс и ще бъде наличен винаги и по всяко време като част от каталога на neticnema.bg. Продуцентът и сайтът се отказват от всички приходи от филма в полза на делото на отец Иван.

С прожекция на филма в Народния театър „Иван Вазов“ на 2 април започна кампанията по набиране на средства за построяване на новия дом за децата на отец Иван. Дарения могат да се правят и онлайн и по банков път чрез сайта www.otecivan.org.

Джеки Стоев: “Преди време казах, че трябва да си помагаме, нищо че сме българи. След като видях какво прави отец Иван, казвам, че трябва да си помагаме, защото сме българи. Мнението ми за моя народ се промени и от този отец, и от всички хора, които му помагат.
Снимахме филма в продължение на една година. През цялото време имах усещането, че се намирам в един друг свят и в една раннохристиянска общност.”

„Отец Иван и неговите деца” е носител на най-престижната българска награда за документален филм – „Златен ритон” от филмовия фестивал в Пловдив.

От 12 април в netcinema.bg ще стартират и още няколко документални филма. Три от тях – „Куба е музика”, „Перу – непознатата планета на инките” и „Етиопия – 13 месеца слънце” са от творческия екип, произвел „LOVE.NET” – Илиян Джевелеков (режисьор), Матей Константинов (сценарист), Георги Димитров (художник). За пръв път след кинопремиерата си ще може да бъде гледан и филма за Нешка Робева „Шоуто продължава”.

 

Мила Войникова

Miramar Film

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...