Пат Михалски: щрихи от цял свят за достоен юбилей!

Мария Папас, която организира празника на своята сътрудничка по въпросите на емигрантските общности и медиите Пат Михалски, с юбиляраКогато човек върши своята работа, обладан от чувството и мисълта, че е на своето място, че това е призванието му и че стореното от него не е само един от досадните начини да изкарваш хляба си, тогава годините минават бързо, неусетно и се чувстваш много-много дълго време млад… Навярно то е и онези необикновена енергия, която поддържа Пат Михалски – личност сред най-популярните в имигрантските среди на Чикаго.

Пат Михалски получи много символи на благодарност и признание от представители на 165-те диаспори в Чикаго, включително и Българо американския център за културно наследство Тя е дългогодишният водещ сътрудник към общината Кук Каунти в Илонойс по въпросите на 165 имигрантски общности и техните обществени организации и медии.

Наскоро нейният шеф Мария Папас, ковчежник на общината, чиито годишен бюджет е колкото на средноевропейска държава, направи едно необикнвовено парти в чест на 80-та годишнина на Пат. Приличаше малко на сесия в сградата на ООН, един малък Вавилон, ако си послужим с пример от историята. Юбилярът посрещна хора, чиито прадеди, или самите те, са дошли от цял свят, като действуващ кормчия на това пъстро световно общество, поселило се в САЩ. Пат Михалски е на поста си и днес, както е била десетилетия наред!

Пат Михалски и Отец Валентин от Българската Православна Църква "Свети Иван Рилски – Чудотворец" работят вече десетки години заедно за интеграцията на нашия бит и културла с американското общество.Подъръците бяха достойни за един малък музей на народите – от традиционните японски кукли до детайли от якото оборудване за езда на гаучосите по аржентинските пампаси. От България получи фантастично красива троянска керамика, с каквато българският магазин „Младост” в Шилер Парк предвидливо се е презапасил за настъпващите празници. Отец Валентин Ноцков от Българската Православна Църква „Свети Иван Рилски – Чудотворец” беше сред добрите приятели на юбилярката от най-старо време, а представителите на Българо-Американският център за културно наследство – от най- младите….

АСА

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...