Втори общобългарски пикник в Чикаго за Деня на детето

Пикникът в Чикаго по случай Деня на детето надмина миналогодишното чудесно честване, на което дойдоха над 300 наши съграждани и когато 40 деца нарисуваха поне 40 метра дълга рисунка. Тази година не успяхме да преброим майките и татковците, но децата бяха поне три пъти повече и радостният им смях огласяше поляните на Busse Woods в Елк Гроув Вилидж. Две организации с идеална цел Българо-американският център за културно наследство (ВАНС), съвместно с Българо-американската асоциация (БАА) направиха възможен този празник за Деня на детето.

Пикникът в Чикаго по случай Деня на детето Много игри със забавни и често сладки награди, томболи, рисунки, смях и веселие, под звуците на детски песнички и български хора. И към всичко това добавено вкусна нашенска храна и студени напитки. Кебапчетата и кюфтетата се въртяха на грила под изкусните ръце на Георги Узунов (иначе собственик на магазин “Младост”), който през целия ден задоволяваше апетита на малки и големи. Негови помощници бяха Симона, Ваня, Лорита, Деси, Димитър и др.

 

Имаше награди за всички участници в игрите – теглене на въже,  скачане с чували, волейбол и др. Награди имаше и за едва проходилите и дори за майките, за татковците и за бабите, които също се включваха в състезанията. ВАНС благодари на Магазин „София“,  Магазин “Младост”, BB’S  за  многото подаръци и за сладостите с вкус на родно!

На пикника можеше да се поговори с Галя Должева и за възможностите за инвестиции в “Primerica” или за покупко-продажба на недвижимост с Avian Realty, можеха да се видят и купят фотокартините на  Слави Иванов (Steve Ivanov).

Опитната ръка на художничката Кина Бъговска изписа лицата на децата с красиви цветя, пеперуди и често с българския трибагреник.Пикникът в Чикаго по случай Деня на детето

За първи път на подобно събитие имаше три томболи. “Примерика” стартираха с тяхна, а многото награди за втората бяха осигурени основно от BGFOLK CLUB “VEREA” с ръководител Константин Маринов.  Третата –  за възрастните бе от ВАНС, БАА и Ана Русева. Най-голямата награда – стерео система (подарена от интернет сайта www.Eurochicago.com) бе връчена лично от консула на България в Чикаго г-жа Лила Георгива, която също бе гост на нашия празник.

След томболите бе обявена и още по-голяма награда от $500 – за  ученици и студенти, но тя ще връчи през май следващата година за доброволен труд и личен принос в дейността на Българо-американският център за културно наследство. Моля, заинтересованите да се свържат с нас на имейл: bgusa.org@gmail.com

ВАНС благодари на партньора си Българо-американската асоциация и лично на на неговия президент   и спонсор на събитието Цветелина Бойновска.

Най-голямото „БЛАГОДАРЯ“ е за всички българи, които бяха с нас в този юнски ден,  за всички, които ни подадоха ръка, за да се утвърди още един български празник в Чикаго.

Петранка Стаматова
Директор на БАА и вице-президент на ВАНС

 Пикникът в Чикаго по случай Деня на детето

Цанкова

“Life is like riding a bicycle. To keep your balance, you must keep moving.” ― Albert Einstein

You may also like...