Кабала 13: Как да живеем в “Глобалното село”

Егоизмът стана фактор за дисбаланс. В нас расте егоистичното желание и ако всеки път в съответствие с него не извършваме „обновяване на програмата“, то още повече ще засилим нашето и така незавидно положение на делата.

В съответствие със закона за хармонично съществуване в Природата, докато не „установим“ програма за „хуманно взаимодействие“, ние няма да приведем в действие системата.
В основата на това взаимодействие лежи отношението към човека, като към свой близък, като към член на семсйството . Ако в сегашната система са заложени условия за използване на един човек от друг, то в бъдещето взаимодействие ние просто няма да можем да правим това. Както човек не може да си пъхне ръката в огъня или да открадне от сина си.
Играейки по старите правила, ние в края на краищата сериозно ще загубим. Ние можем да продължим да воюваме един с друг, като някой е лошия, а някой добрия, ние можем да продължим да се експлоатираме един друг. Докато връзката между нас е прекъсната, нищо не може да ни помогне. Кризата ще се задълбочава. И затова нищо друго не ни остава, освен да се обединим, издигайки се над нашия егоизъм. Правилната връзка означава, че ние сме длъжни да се държим както е в „малкото село“, където всички се грижат за всички.

 

Климент Величков

Спортен журналист, главен редактор и издател на вестници в България и САЩ.

You may also like...