Бай Стойне коцкарето

Всички лица и събития, описани в този блог, са плод на авторовото въображение и нямат нищо общо с реалността. Всяка прилика с действителни хора, имена и действия е напълно случайна.

Ето че се настани оная развратница Любовта в скромния ни дом . Копелето й, Амур гадно, като талибанин и в гърба порази Кичка. Тя имаше един бивш съквартирант – Ники Таксито. Та той живял 3 месеца с нея но, каката геройски устояла и не му дала. Та от тогава Никито я четеше като добро честно и скромно девойче. От време на време и се обаждаше колкото да провери дали не си е променила мнението , но тя стискаше сливата си . Таксито се умори и реши да я пробута на приятелите си. Запозна я с един колега от такситата, но той имаше само домашен телефон и искаше тя да му се обажда, че да не го набута с минутите. Другият бе един сърбин без „ ауто“. Последния Кичка посъветва да й се обади като си купи. Двата пъти все късата клечка вадеше съквартирантката. Но последния път… Пак и се обадил Ники и я попитал дали да й даде телефона на Стойне стар емигрант, малко нелегален и младеещ за своите 63 . Каката се съгласила още повече, че бе безработна от 4 месеца, имаше свободно време пък и защо да не осребри дълго стисканият между краката й капитал?

– За първата среща – изповяда ми се Кичка няколко дена след събитието – му казах да дойде в нашия вилидж и да се паркира на „Волгрийна“ . Аз отидох да го взема от там с моята кола и отидохме на „Мистикото“ , то бе затворено и решихме да отидем на „Панерата“…

Бай Стойне нагъваше коравия емигрантски залък откъде 12 години. Родом от Петричките села, бивш военен, бил първо в Германия 6 лазарника гурбетчия. После взел самолета за Щатите, кацнал на О‘Хера, метнал се на първото такси и поискал да го закарат в българската църква. Там се запознал с нашенци, намерил квартира и така се завъртяло колелото. Осем месеца бил трокаджия, но видял, че не е за него и се преквалифицирал на дядогледеч. Женил се за една американска наркоманка, а после за Минка, на която ние с Кичка веднага лепнахме прозвището Свирката, но така или иначе с документи не можал да се сдобие.

– Но да ти кажа мене ме пази Господ – продължи съквартирантката ми. – Всичко мина добре и решихме да се разделим за днес, аз го закарах с моята кола до Волгрийна и тъкмо да паркирам до неговата кола той ми вика: „Свий тука, не паркирай до моята …“. Какво се оказало, Коцкаро работел едно 37 г. каруцарско булче. Та трокаджийската благоверна за Кичкин късмет него ден се оказала на нашия селски Уолгрийн, видяла колата и почнала да му звъни по телефона. Нашият бил го включил на вибрации, ама и оная не се отказвала и спряла колата до неговата и решила да го изчака. Ще не ще и хванат по бели гащи , байното се изповядал още на първата среща. Заклел се че не искал тази връзка, но оная била нахална и какво да прави нашият човек с таз меката душа и тоз коравия … Кака Кичка го постави на изпитателен срок и каза да си оправи оплетените като свински черва връзки, щото се оказа, че не бил разведен още и с Минка Свирката. Уж обещал да работи по въпроса и тъкмо да го запознае със сестра си и макето изчезна за 24 ч. Хем вързал Кичка и Сиса да го чакат за излизане. После се оправдал че го извикала младата, да й помогне за някакво легло и той отишъл с един приятел, оправили леглото обаче приятелят му пуснала, а него не .

– Гледай сега какво нещо! Ти вярваш ли му? Не са били правили секс, а само седели на дивана и си говорили цяла нощ.

– А бе кажи му да й каже на тая, че ако трябва и аз нещо мога да помогна, сега то, че кръста ме боли, ама като е за услуга… – реших и аз да направя опит за скок в кипящия до мен любовен въртоп.

– Да, бе. Нали като се върне мъжът й да не се мъчи той , кучка, гадна каруцарска!  – А ми така върне се човекът от дълъг трип и легне да спи, а леглото падне – реших да не засягам въпроса за морала на шофьорските жени. Кичка, като шофьорска жена, тъща и свекърва по-добре ги разбираше от мене тия работи!

– И не му искала пари, само от време на време и давал някой долар на заем .

– Така ли му викат вече? – не можах да се сдържа и се разсмях идиотски! – Само за пари любят българските и колкото са по-развратни, толкова се правят на по-честни – реших да включа тук любимата си тема.

Добре, че Кичка разполагаше по роднинска линия с едно мощно оръжие – Сиса Миндила, нейна сестра и известна гледачка в българско Чикаго. Като метнала картите и се окьорила в чашата й, Сиса отсякла: „ Няма да е този твоят човек како! Ще поизлизаш малко с него, ама тебе те чака един рус…“ Чака, ама къде? Пък Стойнето напира и опитен дяволът му македонски. Освен това кавалер и танцьор. Завел я няколко пъти в църквата и на Ескадроните, пък да не говорим, че не бе спала с мъж  от 5 години. Та каката го удари на разврат и светски живот, то нови години ли не бяха , то партита ли? Бях свидетел, макар и през стената на сефтето им. Каката ми го представи и уж отидоха да си говорят. Аз пуснах по силно музиката да не притеснявам младите и ги видях чак на следващия ден по обед… Показа се малко бай Стойне, колкото да отиде до тоалетната и каката пак го засмука в стаята си и така до 4-5 след обед, когато се започваха танците в черквата. Влюбените се подмиха и отдадоха на светски живот, а аз останах да гледам филми и теша староергенската си мъка с лично приготвена мусака.

– Туй от танците и секса малко поотслабнах – връцкаше се един ден пред огледалото в хола, кака Кичка.

– Вчера мерих една пола, дето миналата година не ми ставаше и сега я закопчавам…

– Хубаво, хубаво – окуражих каката, щото имаше нужда от доста танци и тряскане, за да й стане нормален пърдялника. С този дето го бе отпрала сега мязаше на селска даскалица.

Един ден Стойнето си взе болничен. Настинал, щото в квартирата му нямало парно и…

– Обадих му се снощи и той ми вика, че съм била много възпитано момиче, защото не съм го тормозила цял ден. Тъй ли викам аз, значи си хепи че не си ме чувал цял ден? – Яхна метлта кака Кичка и ми обясни всичко. Както често се случва в живота истината и разкрила баба Тотка, стара нейна съквартирантка и врагиня, но като се срещнали в ресторанта на църквата плеснали с ръце и се прегърнали. Освен елитна готвачка в Русенската корабостроителница и родом от околните на града села, в Америка баба Тотка се препитаваше с чистене на един хотел и събота и неделя най-често ловеше мъже в църквата. Стойне Коцкаро бил доста известен в българско Чикаго. За 12 г. емиграция имал само 2 квартири. Всичкият му багаж се събирал в старичката тойота – два сака парцали и един лаптоп. Търсил си работа само на ливинг и ако може с два почивни дни в месеца. Като го пуснели в оф дей го приютявала някоя пионерка старша възраст. Той ходел при нея с празни ръце, но с голяма паламарка в гащите . Каките го хранели и поели, дарявали я с ризка, я с гащи, по-доволните даже и резервоара на колата му пълнели. А със спестените пари вдигнал в Петрич четири етажен билдинг за чудо и приказ. Обаче нямал документи и сега работел на дава стана за жадувания паспорт. Освен с Кичка въртял и любов с някаква негова наборка, която вече минала изпита.

– А сега какви ги мислиш ? – попитах кака Кичка след разкритията й.

– Ще го разкарам, ама след като се появи оня русия. Тя и дъщеря ми тъй вика : „Инджойвай се мамо, но гледай да не те нарани“. А пък с този ще излизам да танцувам и ще се любя . Хубаво танцува ,  не мирише и добре и добре ме люби.

Авакум ЗАХОФ

 

You may also like...